«Робота надихає, але я без рожевих окулярів». Гороховський про Раду з підтримки бізнесу та зустріч з президентом

Вчора, 15 лютого, відбулася перша зустріч президента України Володимира Зеленського з Радою з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Про її підсумки розповів один з учасників, співзасновник monobank Олег Гороховський.

Він зазначив, що до вчорашньої зустрічі сама рада не раз збиралася та опрацьовувала низку питань, які потрібно вирішити для підприємців в першу чергу, а також були проведені зустрічі із низкою стейкхолдерів для напрацювання рішень.

Тому, зі слів Гороховського, вчора вдалося вийти на конкретний план роботи з кожного із запропонованих пунктів.

Ключові питання, які опрацювали

  • Зменшення тиску правоохоронців на легальний бізнес та оновлення принципів роботи Бюро економічної безпеки.
  • Підтримка підприємств військово-промислового комплексу.
  • Зміни до земельного законодавства.
  • Удосконалення Кримінального процесуального кодексу.
  • Введення обов’язкових стандартів роботи прокурорів.
  • Запровадження цифрових рішень для осучаснення взаємодії держави та бізнесу.

Зокрема приділили увагу запровадженню цифрових рішень, а саме: створення платформи для збору зворотного зв’язку від бізнесу та аналітичного модуля до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який дозволить в режимі реального часу бачити повну картину щодо кримінальних проваджень в країні.

«Ця робота мене надихає, але я без рожевих окулярів. Треба багато чого зробити, щоб все це запровадити. Система дуже потребує перезавантаження на багатьох напрямках і такі зміни навіть у мирний час робити не швидко і важко, а під час війни набагато складніше. Але те, що є бажання слухати і чути, безсумнівно надає стриманого оптимізму», – підсумував він.

Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану – новий консультативно-дорадчий орган, створений при президентові України.  Її метою є консолідація зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану, збереженню та розвитку підприємницького потенціалу.

Також найбільші технологічні компанії України – Ajax Systems, Genesis, MacPaw, monobank, Netpeak Group, Roosh – об’єднались у спілку Diia.City United, щоб налагодити двосторонній діалог, у якому держава та бізнес враховують потреби один одного.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук