ЄС розпочав справу проти TikTok через можливі порушення правил онлайн-контенту

Європейський Союз проведе розслідування щодо того, чи порушує платформа TikTok онлайн-правила, спрямовані на захист дітей та забезпечення прозорої реклами. У разі виявлення порушень соцмережі загрожують великі штрафи, пише Reuters.

«Ми розпочинаємо розслідування щодо TikTok через підозру в порушенні прозорості та обов’язків щодо захисту неповнолітніх: залежний дизайн, обмеження часу екрана, «ефект кролячої нори», верифікація віку, стандартні налаштування конфіденційності», – написав у X/Twitter комісар ЄС з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Згідно із Законом про цифрові послуги (DSA), особливо великі онлайн-платформи та пошукові системи зобов’язані більше боротися з незаконним онлайн-контентом та загрозами, пов’язаними з безпекою громадян.

  • Власник TikTok, китайська компанія ByteDance, може бути оштрафована на суму до 6% від світового обороту, якщо буде визнана винною у порушенні правил DSA.
  • Представник TikTok заявив, що компанія продовжуватиме співпрацювати з експертами та індустрією для забезпечення безпеки молоді на платформі та з нетерпінням чекає на можливість детально пояснити ці дії Європейській комісії.
  • Комісія тим часом повідомила, що розслідування зосередиться на дизайні системи TikTok, зокрема алгоритмічних системах, які можуть стимулювати поведінкову залежність.
  • Окрім питань захисту дітей, комісія також вивчає, чи надає TikTok надійну базу даних щодо реклами на своїй платформі, щоб дослідники могли вивчати потенційні онлайн-ризики.

Це вже друге розслідування згідно з DSA після того, як соціальна платформа X Ілона Маска потрапила під приціл ЄС у грудні минулого року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук