Джефф Безос завершив масштабний розпродаж акцій Amazon на суму $8,5 млрд

Джефф Безос, засновник Amazon та третя найбагатша людина світу, продав ще 14 млн акцій своєї компанії, заробивши приблизно $2,4 млрд. Як пише Bloomberg, завершивши всього за дев’ять торгових днів план, оголошений на початку лютого, продати до 50 млн акцій.

Загальна сума, виручена Безосом, складає $8,5 млрд. Згідно з документами, поданими до регуляторних органів, остання транзакція відбулася протягом трьох торгових днів, що завершилися напередодні. До цього масового продажу Безос не здійснював продажів акцій Amazon з 2021 року.

Повідомляється, що Безос, який також є власником космічної компанії Blue Origin та Washington Post, не розкрив свої плани щодо використання отриманих коштів.

Раніше він переїхав із Сіетла до Маямі. Варто зазначити, що штат Вашингтон у 2022 році запровадив податок на приріст капіталу у розмірі 7%, тоді як у Флориді такого податку немає. Таким чином, переїзд Безоса, ймовірно, дозволить йому заощадити сотні мільйонів доларів на податках.

Статки Безоса, за оцінкою індексу мільярдерів Bloomberg, складають $191,3 млрд. Представники Amazon та Безоса наразі не відповіли на запити щодо коментарів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук