Джефф Безос продав акції Amazon на суму понад $4 млрд

Мультимільярдер Джефф Безос продав ще частину своїх акцій компанії Amazon, у результаті чого загальна вартість продажів за останні дні перевищила $4 млрд, пише BBC.

  • Після того, як минулого року Безос переїхав із Сіетла, штат Вашингтон, до Маямі, штат Флорида, він заощадить близько $280 млн на акціях, які він продав.
  • Прибутки з продажу акцій або інших довгострокових інвестицій, що перевищують $250 000, обкладаються податком 7% у штаті Вашингтон. Проте у Флориді немає податків на доходи чи приріст капіталу.
  • Але він все одно буде зобов’язаний сплачувати федеральні податки від продажу акцій.
  • Переїзд Безоса викликав припущення щодо того, чи не було це пов’язано з потенційним податковим рахунком, з яким йому довелося б зіткнутися у Вашингтоні.
  • Сам він пояснив це тим, що його батьки нещодавно повернулися до Маямі, де він провів частину свого дитинства, і що він хоче бути ближче до них і до свого космічного проєкту Blue Origin.
  • Продаж акцій Amazon відбувається після того, як їхня вартість зросла майже на 70% за останній рік.

Безос, який є виконавчим головою компанії, востаннє продавав акції Amazon у 2021 році. Також він роздав акції компанії у межах благодійності, востаннє – 2022 році.

Підприємець до 31 січня 2025 року має намір продати 50 млн акцій компанії з метою реалізації інших проєктів. Загальна вартість цих акцій становитиме близько $8,6 млрд.

Безос залишив посаду голови Amazon два роки тому, він все ще залишається у раді директорів і є найбільшим акціонером компанії, володіючи 9,4% акцій. Його статки оцінюються, зданими Forbes, у $114 млрд, що робить його третім у списку мільярдерів, після Ілона Маска та Бернара Арно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук