СБУ та іноземні правоохоронці викрили міжнародне угруповання хакерів LockBit – серед них є українці

Служба безпеки України спільно з із правоохоронцями США, Великої Британії та ЄС викрила міжнародне угруповання хакерів під назвою LockBit. Про це повідомили в каналі СБУ у Telegram.

  • Зловмисники викрадали у відомих компаній таємну інформацію і персональні дані, а потім вимагали за них «викуп». Серед організаторів та учасників угруповання були громадяни України та рф.
  • Упродовж майже 5 років хакери здійснили понад три тисячі кібератак проти фінансових установ та корпорацій західних країн, які надають оборонну допомогу Україні.
  • Задокументовано, що тільки з однієї з американських компаній хакери вимагали понад $90 млн.
  • Для викрадення корпоративних відомостей хакери використовували спеціально розроблені програми. Учасники LockBit дистанційно запускали шкідливе програмне забезпечення на комп’ютери користувачів. Після цього вірус збирав закриту інформацію, а потім блокував роботу комп’ютерної техніки і пропонував її відновити після сплати грошей. У разі відмови — зловмисники погрожували не тільки паралізувати весь технологічний процес потерпілих компаній, але і злити їхні конфіденційні відомості у відкриту мережу.

Даркнет-сайти LockBit були заблоковані правоохоронцями. Крім того, у США та семи країнах Євросоюзу вилучено понад 30 серверів, з яких зловмисники проводили кібератаки й де зберігали викрадені дані. Разом із цим заблоковано понад 200 криптовалютних рахунків злочинного угруповання.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук