Signal покращує конфіденційність – тепер можна приховати свій номер телефону

Месенджер Signal вводить нову опцію конфіденційності. Тепер можна буде приховати свій номер телефону, щоб його не бачили незнайомі люди у чатах, особистих повідомленнях та на дзвінках. Відображатиметься тільки фотографія та ім’я. Номер зможуть бачити лише ті, у кого він записаний у контактах, але й це можна обмежити в налаштуваннях.

Щоб зробити свій номер невидимим, треба створити унікальне ім’я користувача. Це не ім’я профілю, його не бачитимуть інші. Воно необхідне, щоби люди змогли сконтактувати з акаунтом із прихованим номером. 

Фото: Signal

Унікальне ім’я можна змінювати багато разів, пишуть розробники. Також можна буде згенерувати QR-код або посилання, яке спрямовуватиме людей на акаунт. Але номер телефону все ще буде потрібен для реєстрації в застосунку.

Фото: Signal

Як відкрити номер чи приховати його для усіх

У новій версії номер буде прихованим за замовчуванням. Щоб знову його відкрити для всіх, потрібно буде перейти у «Налаштування» > «Конфіденційність» > «Номер телефону» > «Хто може бачити мій номер» та обрати «Всі». Щоб приховати свій номер навіть для тих, у кого він записаний в телефоні (це родичі, друзі, колеги тощо), потрібно у розділі «Номер телефону» знайти «Хто може знайти мене за моїм номером» і встановити «Ніхто».

Фото: Signal

Поки нова функція працює у бета-версії. Вона стане доступною для усіх користувачів упродовж декількох тижнів, для цього треба буде оновити застосунок.

Нагадаємо, OSINT-агенція Molfar зробила дослідження з метою визначити, які месенджери краще захищають дані користувачів. Signal увійшов до найбезпечніших месенджерів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук