«Київстар» почав випробовувати технологію 5G

«Київстар» випробовує технології 5G, це дозволила національна комісія, що здійснює державне регулювання у галузях електронних комунікацій. Вони повідомили про це на своїй сторінці у Facebook.

  • Запит «Київстар» відправляв ще в листопаді, його розглянули та погодили, але за умов уникнення шкідливих та електромагнітних завад, ризику для здоров’я і безпеки людей та майна.
  • Компанія надала комісії звіт свого короткого випробування 5G NR та підтвердила готовність до майбутнього швидкого розгортання мережі з архітектурою NSA (Non Stand Alone) для пілотного чи комерційного використання, пишуть НКЕК.

Також повідомляють, що випробування підтвердило очікувану швидкість передачі даних на смартфонах та можливість давати високошвидкісний інтернет. Тож комісія дозволила тестування до середини травня 2024 року та тимчасове використання обладнання для проведення випробування технології 5G. 

5G – це п’яте покоління мобільного зв’язку, що діє на основі стандартів телекомунікацій (5G/IMT-2020). Воно має забезпечувати значно вищу швидкість передачі даних, меншу затримку та більшу пропускну здатність у порівнянні з технологіями 4G.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук