Український кліматичний стартап Carbominer отримав грант на €1,5 млн

Київський стартап Carbominer, що займається розробкою модульних установок прямого захоплення повітря (DAC), залучив грант у розмірі €1,5 млн від EIC Accelerator Fund. Надалі Carbominer планує залучити додаткові €7,5 млн власного капіталу на наступних етапах проєкту.

  • Стартап розпочав роботу з невеликої науково-дослідної лабораторії у березні 2020 року, а вже у жовтні того ж року масштабувався до повноцінного підприємства.
  • У вересні 2021 року був побудований перший прототип мінімально життєздатного продукту (MVP). У 2022 році Carbominer вдалося запустити пілотний проєкт із покращеним прототипом однотонної установки прямого захоплення повітря.
  • Carbominer – український розробник модульних технологій прямого захоплення повітря (DAC). Їхня основна пропозиція – це сталий CO₂, отриманий з навколишнього повітря. Стартап стверджує, що за допомогою цього CO₂ фермери можуть на 30% підвищити врожайність у своїх теплицях або вертикальних фермах.
Зображення прототипу Carbominer
  • Раніше стартап фінансувався українським фондом SMRK VC, а у 2023 році залучив додаткове фінансування від Swiss Business Angel. Carbominer – другий український стартап, який отримав фінансування за новою програмою EIC Accelerator. У 2022 році таке ж фінансування отримав інший київський проєкт – Releaf Paper.
  • EIC Accelerator пропонує стартапам та малим і середнім підприємствам гранти у розмірі до €2,5 млн у поєднанні з інвестиціями в акціонерний капітал через Фонд EIC на суму до €15 млн. Окрім фінансової підтримки, всі проєкти отримують доступ до експертних знань, корпоративних зв’язків, інвесторів та ключових учасників екосистеми.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук