Зеленський анонсував запуск кешбеку за купівлю української продукції

Президент Володимир Зеленський анонсував нову державну програму кешбеку «Купуй українське», яка дозволить українцям отримати компенсацію частини оплати за товари та послуги, вироблені в Україні. Про це він розповів на презентації платформи «Зроблено в Україні» у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

  • Наразі деталей не багато, проте вже відомо, що кешбек можна буде отримати на спеціальну картку.
  • Зараз уряд займається розробкою цієї програми, її фінансовими й технічними аспектами.
  • Згідно з планами, програма кешбеку має запрацювати вже цього року.
  • Її завдання: «щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні».

«Це податки, це зарплати наших воїнів, це можливості нашої держави, зокрема й оборонні. Уже готують параметри українського кешбеку: фінансові й технічні», – сказав глава держави.

Перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що уряд відновлює програму компенсації 25% вартості аграрної техніки українського виробництва і планує з другого півріччя розширити цю програму кешбеку на комунальну та спеціальну техніку, а також на деякий транспорт і ліфти.

За її словами, вже з цього тижня розпочинається запуск онлайн-платформи з інформацією про основні державні інструменти підтримки «Зроблено в Україні», розробленої спільно з Радою підприємців при Офісі президента, бізнес-омбудсменом і Мінцифри.

На платформі підприємці зможуть залишити відгуки та скласти рейтинги держпрограм, що допоможе уряду їх опрацювати, систематизувати та повернутися до користувача програми з рішенням.

Оскільки даних про програму державного кешбеку ще немає, можна лише припустити, що вона може бути подібною до «єПідтримки», яка була спрямована на підтримку вакцинації проти COVID-19 та підтримку тих індустрій, що найбільше постраждали від пандемії. Нараз на картку єПідтримки надходить прибуток від військових облігацій.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук