Заснований українцями криптостартап Arkis залучив $2,25 млн. Серед інвесторів – Roosh

Криптостартап Arkis, який заснували українці Сергій Тищенко та Олександр Проскурін, зібрав $2,25 млн на pre-seed-раунді. Серед інвесторів був також український венчурний фонд Roosh, розповіли AIN.UA у фонді.

  • Очолив раунд американський венчурний фонд gumi Cryptos Capital. До нього приєднався український Roosh Ventures, а також G1 Ventures і Psalion VC. 
  • Arkis працює на ринку децентралізованих фінансів – DeFi. Компанія дозволяє клієнтам залучати гроші на проведення on-chain криптовалютних операцій. 

«Після краху FTX та 3 Arrows Capital кредитування, природно, зазнало величезного удару. Ми з Олександром розробили новий математичний підхід до створення прозорої інфраструктури кредитного плеча», — сказав співзасновник стартапу Сергій Тищенко.

Детальніше про Arkis

Криптостартап заснували у Лондоні у 2022 році. Він дозволяє користувачам взяти кредит, провести операцію та повернути запозичені кошти на основі маржинального механізму — без переходів на інші платформи.

Компанія співпрацює з хедж-фондами DeFi, щоб зробити індивідуальне середовище кредитного плеча з акцентом на кібербезпеці. Коли користувачі позичають або беруть гроші на певну операцію через Arkis, вони укладають смартконтракт. Ним керує інвестиційний менеджер у межах набору операцій, які внесені до білого списку.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, як український фонд Roosh Ventures інвестував у Permit.io, стартап з Ізраїлю, заснований колишніми інженерами Facebook, Microsoft та Rookout.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук