росія скуповує українські Telegram-канали для поширення дезінформації – ГУР

Головне управління розвідки повідомило, що росія масово скуповує та створює українські Telegram-канали з метою поширення дезінформації та розхитування суспільно-політичної ситуації в країні. Також для посилення російської риторики у соцмережах створюються ботоферми, повідомляє «Радіо Свобода».

За словами представника ГУР Андрія Юсова, москва має списки людей, яких планує залучити до поширення російських наративів. До них можуть належати громадські та політичні діячі, лідери суспільної думки.

Операція з дестабілізації України з боку Росії отримала назву «Майдан-3». За словами Юсова, подібна практика використання українських слів для антиукраїнських заходів поширена у росії і бере початок із радянських спецслужб.

За даними комітету з питань розвідки, спецоперація «Майдан-3» досягне своєї кульмінації в березні-травні 2024 року. Тому протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних наративів і спроб розпалювання конфліктів – як усередині України, так і в інших точках світу.

Активізація розмов на цю тему збігається в часі з наближенням травня 2024 року, коли формально завершується термін конституційних повноважень президента, який вступив на посаду 20 травня 2019 року. 

Як повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик, згідно з чинним законодавством України, будь-які вибори у воєнний час, під час оголошення воєнного стану не проводяться.

Згідно з підсумками дослідження, проведеного сервісом аналітики Telemetrio, у 2023 році в Україні налічувалося понад 33 000 активних Telegram-каналів. Найбільше українські користувачі читають категорії «Новини & медіа» та «Політика».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук