Кіберфахівці ГУР зламали сервери і отримали доступ до секретних документів міноборони росії

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України зламали сервери міноборони росії. У результаті українська розвідка отримала доступ до програмного забезпечення, шифрів та масиву секретних документів російського відомства.

Отримані дані включають накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між понад 2000 структурними одиницями силового відомства рф. Це дозволить українській стороні встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок.

Аналіз даних також допоміг ідентифікувати генералітет та інших високопосадовців міноборони рф, включаючи заступників, помічників та спеціалістів, які використовували програмне забезпечення для електронного документообігу.

Серед отриманих документів опинилась службова документація заступника міністра оборони рф Іванова Тимура Вадимовича, який, як зазначає розвідка, відіграв ключову роль в успішності кібератаки.

Робота української розвідки у кіберпросторі росії, спрямована на перешкоджання та параліч діяльності силових органів та посадовців держави-агресора, триває.

Наприкінці січня кібератака Головного управління розвідки Міноборони «поклала» сервер спецзв’язку міністерства оборони росії.

Нещодавно українська ІТ-Армія атакувала найбільший російський сервіс електронної пошти Mаil.гu. Доступ до пошти втратили користувачі поза межами рф та частина з тих, хто живе у країні-агресорі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук