Сторонні програми для iPhone, нові емоджі та стенограми Apple Podcasts: що цікавого в iOS 17.4

Apple оновили свою ОС до iOS 17.4. Зміни торкнулися зокрема Apple Podcasts, емоджі та Siri. А жителі Європейського Союзу можуть завантажувати застосунки в інших магазинах, користуватися сторонніми браузерами та обирати різні способи оплати.

Стороні програми для iPhone

Зміни Apple відбуваються напередодні 7 березня – це час, до якого компанія має виконати вимоги Закону про цифрові ринки в Європейському Союзі (Digital Markets Act – DMA). Закон має зробити цифрову економіку більш справедливою, прибравши переваги технологічних гігантів над бізнесами.

Тому перше оновлення стосується тільки жителів 27 країн ЄС. Що змінилося:

  • розробники тепер можуть розміщувати застосунки для iOS на альтернативних магазинах, а не тільки на App Store;
  • користувачі зможуть обирати інший, окрім Safari, браузер за замовчуванням. Наприклад Chrome чи Firefox;
  • розробники зможуть використовувати альтернативні способи оплати у своїх застосунках, окрім системи покупок в App Store, але користувачів попереджуватимуть про ризики.

Проте оновлення можуть створювати ризики для користувачів: шахрайство, віруси, нелегальний контент та проблеми з конфіденційністю. Тому, щоб магазин міг використовуватися для iPhone, він повинен пройти процес перевірки Apple.

Як пише The Verge, процес затвердження може зайняти деякий час, але принаймні один корпоративний маркетплейс від Mobivention має бути доступний 7 березня. Epic також працює над випуском Epic Game Store на iOS у 2024 році, а заснована в Україні MacPaw планує офіційно запустити свій магазин Setapp у квітні. До речі, днями компанія презентувала застосунок для очищення пам’яті CleanMyPhone для iPhone та iPad.

П’ять цікавих функцій з оновлення, на які варто звернути увагу

Плюшки від оновлення операційної системи дісталися не тільки для жителів ЄС. Видання Mashable описало п’ять новинок, які також варті уваги.

1. Шість нових емоджі. Тепер користувачі жестами можуть показати «так» чи «ні», відправити скибочку лайма, гриб, зламаний ланцюг і вогненного фенікса.

Нові емоджі. Джерело: Mashable

2. Стенограми в Apple Podcasts чотирма мовами. Це англійська, французька, німецька та іспанська. Стенограми відображають повний текст для кожного епізоду, що робить подкасти більш доступними. Текст можна читати повністю, шукати за словом чи фразою, натискати, щоб відтворити з певної точки.

Джерело: Apple

3. Siri може озвучувати повідомлення будь-якою мовою, яку підтримує. 

4. Нова інформація про стан акумулятора. На моделях iPhone 15 і iPhone 15 Pro можна буде подивитися кількість циклів роботи батареї, дату виробництва та перше використання в розділі «Стан батареї» через програму «Налаштування».

5. Оновлення списків відтворення Apple Music. Тепер можна додавати пісні до списків відтворення Apple Music, Бібліотеки та Apple Music Classical після їх ідентифікації через розпізнавання музики.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук