Rockstar Games шукають локалізатора ігор російською мовою

Американський видавець відеоігор Rockstar Games опублікував вакансію локалізатора для російськомовної аудиторії. У 2022 році Take-Two Interactive, що володіє Rockstar Games, заявляла про вихід із ринку росії та Білорусі.

Нині компанія шукає тестувальника з фіксованим терміном контракту на 12 місяців, який має право працювати у Великій Британії, знає російську мову та культуру «цільової території». 

Скріншот із сайту Rockstar Games

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, речник Take-Two Interactive Алан Льюїс сказав, що компанія «з тривогою та сумом спостерігала за останніми подіями в Україні». Тому після роздумів вирішили припинити нові продажі, інсталяції та маркетингову підтримку на всіх лейблах у росії та Білорусі.

Користувач Х під ніком @krozbeyko помітив вакансію та закликав Rockstar Games подумати про українських шанувальників.

«Ми в Україні будемо вдячні за українську локалізацію, оскільки після повномасштабного вторгнення та окупації території українці більше не хочуть користуватися російською мовою. Будь ласка, подумайте про своїх українських шанувальників, яких у вас багато», – написав він.

Локалізація українською в Steam

Нещодавно неприємна ситуація сталася у Steam. На платформі закрили обговорення про створення української локалізації гри Ghost of Tsushima. Росіяни в коментарях просили розробників не робити цього. Причиною видалення став вміст, який може «викликати суперечки, порушення правил та інші неконструктивні відповіді». Це помітила користувач соцмережі Х @MrJimmerNews. Загалом на платформі є низка обговорень на цю тему.

Пізніше також з’явився інший допис – «Не додавати українську локалізацію», бо ж «в українців немає грошей» і «вони не мають часу на ігри, бо зайняті захистом своєї країни на полі бою». Це помітив та поширив собі користувач мережі Х Дмитро Науменко.

Платформа GameSensor проаналізувала глобальну ситуацію наявності української мови в іграх на платформі Steam та який саме відсоток популярних ігор мають українську локалізацію. Найвищий відсоток ігор з українською локалізацією був у 2018-2019 роках, й відтоді дещо падає.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук