П’ять фіналістів Пулітцерівської премії з журналістики використовували ШІ у своїй роботі

П’ять із 45 фіналістів цьогорічної Пулітцерівської премії у галузі журналістики повідомили про використання штучного інтелекту (ШІ) під час дослідження, звітності або написання своїх матеріалів. Це перший випадок, коли премія вимагає від учасників розкривати використання ШІ, передає Nieman.

Рада Пулітцера запровадила цю вимогу лише для журналістської категорії. Разом з тим, вона не хоче обмежувати використання ШІ, адже це може завадити розвитку інноваційних технологій.

Цьогоріч премія отримала близько 1200 заявок. Список фіналістів наразі не оприлюднений. Його оголосять разом із переможцями 8 травня 2024 року.

Премія Джорджа Полка також досліджує вплив ШІ

Премія Джорджа Полка теж замислюється над роллю ШІ в журналістиці. Вони планують розробити правила розкриття використання ШІ учасниками конкурсу.

Водночас організатори сумніваються, чи відповідає використання ШІ духу премії, адже вона відзначає особисті зусилля журналістів-розслідувачів, а не організації.

Тому поки що розглядають варіант, коли учасники просто повідомлятимуть про використання ШІ, а журі вирішуватиме щодо кожної роботи окремо.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук