22 березня російські ракетні удари спричинили перебої у роботі інтернету в Україні

Сервіс NetBlocks, що досліджує кібербезпеку та доступність інтернету, зафіксував значні порушення роботи інтернету у низці областей України. Це сталося після масованого ракетного обстрілу з боку росії, який зачепив, зокрема, об’єкти критичної енергетичної інфраструктури.

Дані в реальному часі свідчать про подальше погіршення підключення до інтернету по всій Україні після скоординованого ракетного нападу російських військ. Найбільше постраждали Дніпропетровська, Запорізька, Харківська, Вінницька та Хмельницька області.

Внаслідок ракетних ударів рф та як наслідок аварійних відключень електроенергії, які запровадили у деяких містах, рівень підключення до інтернету також знизився у Полтаві, Сумах і Кропивницькому.

Що відомо?

росія другий день поспіль завдає масованих ракетних ударів по Україні. Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що росіяни вранці 22 березня намагалися ракетними ударами й атаками безпілотників спричинити масштабний збій у роботі енергосистеми країни, здійснюючи наймасштабнішу атаку на енергетику за останній час.

Є влучання і пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Також через обстріл знеструмлена одна з ліній електропередачі, що живить Запорізьку АЕС.

Унаслідок атак Харків залишився без світла. У місті розгорнули пункти незламності.

Кілька ділянок залізниці, зокрема у Харківському вузлі, знеструмлені через обстріли. «Укрзалізниця» повідомила, що залучені резервні схеми живлення та тепловози, всі поїзди продовжують рух.

росія атакувала Україну 22 березня 151 засобом повітряного нападу. Командувач Повітряними силами ЗСУ Микола Олещук повідомив, що сили ППО знищили 92 цілі – 55 БпЛА Shahed-136/131 і 37 ракет (Х-101/Х-555 і дві Х-59).

Напередодні внаслідок ракетної атаки на Київ був пошкоджений склад Rozetka. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук