Комітет відхилив правки про бронювання від мобілізації за рівнем зарплати, але їх ще можуть врахувати

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив правки до законопроєкту про бронювання військовозобов’язаних, які отримують певну зарплатню та сплачують податки. Про це розповів нардеп від Слуги народу, член профільного комітету Ігор Копитін, повідомляє LIGA.net.

Він зазначив, що ці пропозиції були відхилені «навіть без обговорення». Метою законопроєкту Копитін назвав впровадження соціально справедливої мобілізації. Деякі ж правки, з його слів, суперечать цій меті, адже фактично втілюють принцип «війна для бідних», що є неприпустимим.

Наразі в комітеті триває попередній розгляд законопроєкту. Не виключено, що під час другого читання у сесійній залі Верховної Ради автори цих правок зможуть ініціювати їх врахування.

Контекст

На розгляді Верховної Ради два варіанти економічного бронювання від мобілізації. Один з них (від Офісу президента) пропонує відстрочку від мобілізації для працівників з зарплатою не менше 30 000-35 000 грн на місяць. Другий варіант, запропонований групою ВР, передбачає щомісячну доплату 20 000 грн за працівника, якого хочуть забронювати.

Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт №10449 про мобілізацію 7 лютого. До другого читання законопроєкту надійшло понад 4 000 поправок.

Сьогодні, 27 березня, Комітет з питань безпеки запланував розглянути 710 правок. Після цього документ буде готовий на 82% і, можливо, залишиться лише одне засідання для розгляду поправок.

Член комітету Олександр Федієнко заявив 23 березня, що законопроєкт про мобілізацію, найімовірніше, потрапить на розгляд Верховної Ради на початку квітня і може бути остаточно ухвалений через місяць.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук