Amazon інвестувала ще $2,75 млрд у ШІ-стартап Anthropic – конкурента OpenAI

Інтернет-гігант Amazon оголосив про додаткові інвестиції у розмірі $2,75 млрд в Anthropic, стартап, що займається штучним інтелектом, пише Bloomberg. Це рішення завершує угоду, укладену минулого року, та розширює партнерство між двома компаніями.

  • Загальна сума інвестицій Amazon в Anthropic досягла $4 млрд.
  • У межах співпраці Anthropic буде використовувати дата-центри сервісу Amazon Web Services (AWS) та спеціалізовані комп’ютерні чипи, розроблені Amazon.
  • Anthropic, що базується у Сан-Франциско, також буде використовувати чипи від Alphabet Inc. (Google), ще одного близького партнера.
  • Anthropic співпрацює з багатьма великими технологічними компаніями, включаючи Google, яка минулого травня приєдналася до раунду фінансування на суму $450 млн на чолі з Spark Capital.
  • Google та Amazon Web Services є партнерами Anthropic в галузі хмарних обчислень.

Про Anthropic

Anthropic була заснована у 2021 році колишніми співробітниками OpenAI. Відтоді стартап став одним із найпотужніших конкурентів OpenAI, залучаючи мільярди фінансування. 

Продуктом компанії є чат-бот під назвою Claude, який здатний імітувати людську розмову. Anthropic робить акцент на безпечній та відповідальній розробці штучного інтелекту.

На початку березня Anthropic представила нове програмне забезпечення для чат-бота, яке, за її словами, краще виконуватиме складні інструкції та менше схильне до вигадок. Більшість клієнтів – це комерційні підприємства, починаючи від пошукової системи DuckDuckGo і закінчуючи видавцем туристичних путівників Lonely Planet.

26 березня велика мовна модель (LLM) Claude 3 Opus від Anthropic вперше перевершила GPT-4 від OpenAI (яка використовується у ChatGPT) на Chatbot Arena.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук