Microsoft розділить Office і Teams та продаватиме їх окремо в усьому світі

Технологічний гігант Microsoft продаватиме Office 365 і Teams окремо в усьому світі внаслідок антимонопольного розслідування ЄС. Ще пів року тому компанія розділила продукти в Європейському союзі та Швейцарії для уникнення антимонопольного штрафу. Про це пише Reuters.

«Щоби забезпечити ясність для наших клієнтів, ми поширюємо кроки, які ми вжили минулого року, щоб відокремити Teams від M365 і O365 у Європейській економічній зоні та Швейцарії, для клієнтів у всьому світі. Це також враховує відгуки Європейської комісії, надаючи транснаціональним компаніям більше гнучкості, коли вони хочуть стандартизувати свої закупівлі в різних регіонах», — сказав виданню представник Microsoft.

  • Ще у 2020 році Європейська комісія розпочала розслідування щодо об’єднання Office та Teams. Це сталося після скарги власника месенджера Slack, компанії Salesforce, у якій йшлося про те, що об’єднуючи продукти, Microsoft створює нечесні умови конкуренції.
  • Уже з 1 квітня 2024 року клієнти, які можуть продовжити дію поточної ліцензії на об’єднані Office і Teams, або оновити її та скористатися новими окремими можливостями.
  • Для нових комерційних клієнтів ціни на Office без Teams варіюються від $7,75 до $54,75, а Teams Standalone коштуватиме $5,25. Ціни можуть відрізнятися залежно від країни та валюти.
  • Водночас джерела Reuters наголошують, що такого кроку може бути недостатньо для уникнення антимонопольних звинувачень ЄС, які, ймовірно «будуть направлені компанії в найближчі місяці, оскільки конкуренти критикують рівень зборів і здатність їхніх служб обміну повідомленнями працювати з веб-застосунками Office у їхніх власних службах.

За останнє десятиріччя Microsoft отримала антимонопольних штрафів від ЄС на суму в €2,2 млрд. Якщо її визнають винною в порушенні антимонопольного законодавства, корпорація ризикує отримати штраф у розмірі 10% від свого річного світового обороту.

Нагадуємо, що 25 березня Європейська комісія розпочала розслідування щодо відповідності великих технологічних компаній нещодавно прийнятому Закону про цифрові ринки (DMA). Комісія також ухвалила рішення про вилучення документів у п’яти компаній: Alphabet, Amazon, Apple, Meta та Microsoft. Вони можуть бути використані для оцінки їхньої відповідності зобов’язанням DMA, що дозволить зберегти наявні докази та забезпечити ефективне правозастосування.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук