Штучний інтелект та технологічність в стоматології: чому лікувати зуби в сучасній клініці не страшно

Уявіть: ви приходите лікувати зуби в інноваційний простір, де немає й натяку на пережитки минулого (холодні кабінети, специфічний запах та звук бормашини), а лише комфорт та піклування. Нова усмішка без болю стала реальністю завдяки новим технологіям в стоматології.
Об’ємні візуалізації, хірургічні навігаційні 3D-шаблони та комп’ютерне прогнозування руху зубів під час вирівнювання – тільки частина опцій, які допомагають лікарям розв’язувати проблеми, які раніше були надскладними.

У спільному проєкті з клінікою «Доброзуб» її засновник Іван Бурбига розповів нам, як працює новий формат стоматології, та які технологічні рішення роблять лікування зубів приємним та безболісним досвідом.


Матеріал підготовлено за підтримки Доброзуб
Що це означає?


Нові технології в діагностиці та автоматизація процесів

У стоматології «Доброзуб» часто приймають пацієнтів зі складними випадками, де потрібна комбінація всіх методик. На допомогу приходять технології й штучний інтелект. Дентальні мікроскопи, що встановлені у кожному кабінеті, не лише наближають предмет, але й роблять об’ємну візуалізацію. Цифрові скани черепа та комп’ютерна томографія (КТ) допомагають створити хірургічні навігаційні шаблони, виготовлені на 3D-принтері. Це дає можливість лікарю встановити імплант з високою точністю і під правильним кутом. Крім того, створення та збереження в проєкті цифрової копії голови людини дозволяє створити не лише нову усмішку, а й відновити власні природні форми зубів з точністю до міліметра в разі їх втрати.

У своїй роботі ми щодня використовуємо інновації. Вся команда лікарів на «ти» з найновішими апаратами, які є в Україні, ми чи не перші, хто використовує їх у своїй роботі. Переконаний, це виокремлює нас з-поміж інших, тому наші пацієнти — люди, які цінують свій час та довіряють сучасним методикам.

Іван Бурбига, засновник клініки «Доброзуб»

Апарат КТ у «Доброзубі» один з найсучасніших в Україні. Він має вбудовані функції штучного інтелекту, тому під час роботи пацієнт отримує в 5 разів менше опромінення, ніж під час схожих маніпуляцій на іншому обладнанні. А отже є безпечнішим для організму.

«Окремий привід для гордості в клініці – це стерилізація. Тут абсолютно налагоджений процес для інструментів від початку до кінця. Термодезінфектор (це така крута мийка для інструментів) чотирма спеціальними розчинами обробляє інструментарій», – говорить Іван.

Інформація про пацієнтів та плани їхнього лікування з усіх приладів у клініці надходить до єдиної CRM-бази із високим рівнем захисту персональних даних.

Лікування без болю. Як це працює?

В сучасній стоматології комфорт клієнта так само важливий, як і ефективність процедур, адже коли людині подобається простір, до якого вона приходить, це дає мотивацію не зупинятися на половині шляху до успішного завершення лікування. Найчастіші відгуки від пацієнтів клініки «Доброзуб» — про безболісність та професіоналізм лікарів. Щоб надавати новий рівень досвіду для пацієнтів, тут проводять лікування уві сні.

«Ми гарантуємо безпеку, адже кожен пацієнт перед лікуванням уві сні (седацією) проходить обстеження, а під час процедур його стан контролює лікар-анестезіолог (моніторить тиск, пульс, роботу серця тощо). Пацієнт сам обирає: робити процедуру уві сні чи під місцевою анестезією. У будь-якому випадку відчуття болю відсутнє. Адже незалежно від вибору, йому подається чистий кисень для покращення загального самопочуття та додаткової безпеки», – розповідає Іван Бурбига.

Деякі процедури можуть тривати доволі довго, тому в кабінетах встановлені крісла з ефектом пам’яті. А в пустерах (спеціальний пістолет для подачі води, сухого повітря і водоповітряної суміші) подають теплу воду, щоб уникнути дискомфорту людям з підвищеною чутливістю зубів. За відгуками пацієнтів, найбільше їм подобається подолання страху завдяки тому, що навіть «найнеприємніша» процедура, наприклад, видалення зуба мудрості, проходить «в кайф» завдяки унікальним підходам в лікуванні та багаторічному досвіду. У «Доброзубі» є все: смачна кава, привітні адміністратори і навіть ковдра.

Не брекетами єдиними: інноваційне вирівнювання зубів

Крім фахівців-ортодонтів кожен кейс пацієнтів клініки аналізує програмне забезпечення завдяки штучному інтелекту, яке має у своїй базі сотні тисяч кейсів. Розраховується рух кожного зуба відносно черепа та точка фінішу. Тому в клініці «Доброзуб» гарантують вирівнювання зубів без ускладнень та з чітким дедлайном. 

Тут створюють елайнери з мікроімплантами для допомоги пацієнтам із вродженими вадами щелепи або із занадто розвиненими щелепами. Завдяки цьому можна досягти такого ж ефекту, як від брекет-системи, або навіть краще.

У битві за вирівнювання зубів між брекетами та елайнерами я пророкую перемогу останніх, бо це технологічне рішення. Їх перевага в тому, що кожен зуб може окремо рухатись за персональним вектором.

Іван Бурбига, засновник клініки «Доброзуб»

Особиста гігієна під час вирівнювання зубів є запорукою успішного результату то ж в цьому другий плюс елайнерів – під час чистки їх можна знімати. І третя перевага елайнерів – можливість проводити вирівнювання без візитів на корекції до стоматолога і навіть за кордоном.

Вініри: здорова краса усмішки замість білих квадратних зубів

Сучасні технології дозволяють не спилювати зуб (як це було раніше) задля відбілювання, а досягати цієї мети сучасним способом. Вініри – це керамічні накладки, що замінюють зовнішній шар зубів; завдяки їм стоматологи коригують порушення форми та кольору зуба.

«Ми не встановлюємо вініри тим пацієнтам, які мають проблеми лише з кольором зубів, для цього в клініці є система безпечного відбілювання, яка впливає на зуби зсередини й не пошкоджує емаль. Тому ефект тримається десятиліттями. Але в тих випадках, де є порушення структури емалі зуба, є зміна прикусу або потрібно відновити висоту положення щелепи, там дійсно єдиним виходом є керамічні вініри», – розповідає Іван.

«Доброзуб» дає на вініри 5-річну гарантію. Тобто в разі сколу, порушення прилягання чи будь-яких інших проблем повʼязаних з їх функціонуванням в клініці проведуть заміну безкоштовно.

«В суспільстві склалось враження, що вініри – це товар, який легко купити. Але, якщо провести процедуру неправильно, доведеться переробляти, проте вже зі складнішої ситуації з тканинами зуба та яснами. Це також стосується якості матеріалу, з якого зроблені вініри, та щільності прилягання до зуба», – підкреслює стоматолог.

Іван зауважує, що лікарі у клініці не прагнуть зробити клієнтам однакові усмішки з квадратними сліпучо-білими зубами. Тому під час виготовлення вінірів враховують особливості природної усмішки людини: прозорий край зуба, мікроструктура емалі – все для того, щоб штучне покриття неможливо було відрізнити від природного.

Як отримати нову усмішку, зберегти кістку та ясна за один прийом

Одномоментна імплантація раніше вважалася неможливим і непрогнозованим методом. Однак з розвитком технологій та досліджень цей метод – єдина можливість спрогнозувати операцію так, щоб виключити будь-які ускладнення під час хірургічних втручань та реабілітаційного періоду. Більшість пацієнтів не мають ні припухлості, ні болю, кістка та ясна зберігаються, а імплант не відрізняється від інших зубів, що раніше вважалось неможливим. Тож нині одномоментна імплантація – найбільш комфортний для пацієнта досвід лікування, адже все відбувається в один етап, а наступна процедура – це фіксація постійної коронки.

Ми маємо технології для відновлення всіх зубів навіть у найскладніших випадках. Усі маніпуляції зараз робимо за одну операцію – одразу встановлюємо імпланти, видаляємо зуби, якщо необхідно, робимо тимчасові зуби, тож пацієнт виходить від нас, як то кажуть, з ротом, повним зубів. Йому не потрібен час на відновлення, заживлення, він після візиту може їсти й пити. Це все стало можливим завдяки технологічним рішенням і лікуванню під седацією».

Іван Бурбига, засновник клініки «Доброзуб»

Ще до видалення зуба лікар з допомогою комп’ютерного прогнозування планує лікування, кінцеву точку і гарантії, щоб приживлення та реабілітація після операції проходили якомога простіше для пацієнта та не приносили жодного дискомфорту. Процес операції спершу проводять в програмі перед прийомом, а вже потім – безпосередньо на пацієнті. Це значно скорочує час процедури та робить її набагато точнішою.

«Я не бачив жодної лабораторії у світі, яка б так ретельно і якісно робила цей підготовчий етап. Ми працюємо заради емоцій та щасливих усмішок клієнтів. Це – основний вектор нашої діяльності. Тому кожна робота – це творчий процес, що змушує розкрити людину та втілити її побажання по кольору та формі зубів. У мене є чимало теплих спогадів, коли наші пацієнти дякують за те, що тепер можуть вільно усміхатися на людях чи зʼїсти стейк з друзями в ресторані без будь-якого дискомфорту», – зазначає Іван Бурбига.

ТЕКСТ Вікторія Андрєєва

ФОТО Доброзуб

ПРОДЮСЕРКА Надія Миколаєнко

МЕНЕДЖЕРКА Ірина Насильнєва

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук