Spotify запустив бета ШІ-плейлистів. Їх можна створювати за текстовими підказками

Spotify залучив штучний інтелект до створення плейлистів, їх можна зробити завдяки письмовим підказкам. Нова функція доступна для передплатників преміумверсії, йдеться на сайті компанії.

  • AI Playlist працює у бета-версії, яку представили сьогодні, 8 квітня. Він доступний для користувачів Android та iOS у Великій Британії та Австралії. Упродовж кількох місяців функцію розширять для інших країн.
  • Штучний інтелект має розширити стандартні запити на основі жанру чи часу релізу, а також додає більшої персоналізації. Наприклад, можна попросити ШІ скласти список відтворення «який змушує почуватися головним героєм», або «щоб заспокоїтися під час сезону алергії».

Для підказки можна використовувати героїв кіно, тварин чи емодзі. Але найкраще він спрацює, якщо поєднати у запиті жанр, настрій, виконавців або десятиліття», пишуть у компанії.

Як знайти AI Playlist (коли він запрацює в Україні)

  • У бібліотеці треба натиснути «+» у верхньому правому куті програми та вибрати «Список відтворення зі штучним інтелектом».
  • Вибрати один із запропонованих варіантів або ввести свій. Spotify запропонує кілька треків, які відповідають бажаній атмосфері.
  • Добіркою можна керувати та видаляти звідти треки, що не сподобалися. Можна й вдосконалити запит, написавши щось на кшталт «більше фолку», або «менше оптимізму».
  • Далі треба натиснути «Створити» і новий плейліст автоматично збережеться у медіатеці.
Зображення Spotify

У компанії попереджають, що застосунок не відповідатиме на запитання про поточні події або конкретні бренди. А також, що «вжили заходів» стосовно образливих підказок.

AI Playlist – це не перша функція з ШІ у Spotify. До цього компанія використовувала його, наприклад, для AI DJ. Компанія використовує великі мовні моделі (LLM), щоб зрозуміти наміри користувача.

Вперше про AI Playlist стало відомо у жовтні 2023, пише TechCrunch. Але тоді Spotify відмовився коментувати це, однак вже у грудні того ж року підтвердили, що тестують цю функцію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук