Угода з купівлі «Датагруп-Volia» і Lifecell принесе $1,5 млрд інвестицій в Україну

Якщо зрештою вдасться об’єднати провайдера фіксованого інтернету «Датагруп-Volia» та оператора мобільного зв’язку Lifecell, це принесе в Україну $1,5 млрд інвестицій — сказав AIN.UA генеральний директор «Датагруп» Михайло Шелемба, який має очолити новостворену платформу. 

  • Нагадаємо, про плани об’єднати «Датагруп-Volia» та Lifecell інвестиційна компанія NJJ Holding, яка належить мільярдеру Ксав’є Ніелю, повідомила AIN.UA 8 квітня. Регуляторне схвалення на придбання вони отримали ще в березні 2024 року.
  • Тепер же залишилося дочекатися від рішення від Антимонопольного комітету, який вже понад три місяці розглядає заявку на придбання французьким мільярдером Lifecell, «Глобал Білгі» та «Укртауер» у турецькій компанії Turkcell.
  • Тож, за словами Михайла Шелемби, угода з купівлі Ньєлем «Датагруп-Volia» і Lifecell принесе $1,5 млрд інвестицій в країну.

«Він (Ксав’є Ніель, — ред.) купує актив з розумінням того, що в нього треба буде вкладати. Тобто створювати додаткові робочі місця, розвивати, інвестувати в критичну інфраструктуру, у розширення покриття послуг, у модернізацію мереж, у нові частоти, які потрібні будуть для надання послуг для мобільного ринку. Тому ми оперуємо загальною сумою інвестицій, яка буде вкладена не тільки на купівлю, але і на найближчі п’ять років на розвиток саме цього активу».

Також Шелемба розповів, що це найбільша угода десятиріччя та найбільша під час війни, за її розвитком слідкує «весь професійний інвестиційний світ».

Нагадаємо, у релізі йшлося, що після закриття угоди Horizon Capital разом із Михайлом Шелембою інвестуватимуть у платформу «Датагруп-Volia-Lifecell», щоб зберегти міноритарну частку та стати локальним партнером Ксав’є Ніеля та NJJ в Україні. Шелемба не сказав, скільки саме інвестуватиме Horizon Capital, але він планує вкласти в новоутворену компанію всі свої активи.

«Я повністю реінвестую свої заощадження, свої активи в цю нову платформу. Тому, в сухому залишку, це будуть значні міноритарні частки», — сказав Михайло.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук