Microsoft тестує рекламу в меню «Пуск» на Windows 11 — поки лише в США

Microsoft повідомила про випуск нового тестового білду Windows 11 Insider Preview Build. Окрім інших функій, у меню «Пуск» додали рекламні оголошення програм із Windows Store, йдеться в блозі компанії.

Реклама програм з’являтиметься в меню в розділі «Рекомендоване». Але тільки в користувачів Windows Insiders у бета-каналі в США, де зазвичай тестуються нові функції (це не значить, що їх обов’язково введуть для всіх користувачів Windows). Також функція не поширюватиметься на комерційні пристрої.

Зображення з блогу Microsoft

Вимкнути її можна так: зайти в «Параметри», знайти пункт «Персоналізація», обрати «Пуск» і вимкнути перемикач «Показувати рекомендації щодо порад, реклами додатків тощо».

У блозі компанії йдеться, що хочуть зібрати відгуки. І зокрема від цього залежатиме подальша доля тестованої функції. До того ж у програмі Windows Insiders випробовують:

  • зміни в роботі Windows Spotlight на робочому столі, яка дозволить змінювати чи вподобати зображення.
  • сторінку «Пов’язані пристрої», яка дозволяє керувати ПК і консолями Xbox;
  • оновлений ШІ Copilot у Windows: кріп змін «під капотом» тестуватимуть і перемикання між наявним режимом прикріпленням вікна взаємодії до краю робочого стала і до новим режимом, в якому він працює як звичайне вікно програми.

Нагадаємо, у свіжому оновленні Windows 11 з’явилася програма Phone Link. Вона дозволяє транслювати зображення з Android-пристроїв на комп’ютери та навпаки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук