Міноборони перезапустило «Оберіг» — дані чоловіків призовного віку оцифрували

Міністерство оборони перезапустило електронну систему «Оберіг», яка забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта. Про це заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк розповів на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад за участю Президента України.

Наразі оцифровані дані про чоловіків призовного віку, які можуть бути включені до мобілізації, у всіх 24 регіонах України та в Києві.

Система інтегрована з Державною податковою службою, Міністерством юстиції, Державною прикордонною службою, Міністерством освіти, Державною міграційною службою та Судовою адміністрацією.

Збільшення мобілізаційних потужностей

Гаврилюк наголосив, що для забезпечення більшої ефективності та прозорості планується збільшити потужності команд, що працюють у ТЦК та СП, та перевести у цифровий формат весь процес мобілізаційної кампанії для кожного громадянина.

Зокрема Міноборони активно інформує суспільство щодо можливостей реалізувати себе в Силах Оборони України.

З 11 лютого в Україні відкрили 10 рекрутингових центрів у п’яти регіонах: по одному у Львові, Полтаві та Запоріжжі, два — у Харкові та шість — у Дніпропетровській області.  До кінця липня планується відкрити ще 22 таких центри по всій країні.

З початку квітня запустили агрегатор вакансій до лав Сил оборони України, які розміщені на платформах LobbyX, Work.ua, robota.ua та OLX Робота. Тепер в одному місці можна знайти єдину стрічку зі всіх вакансій, які були розміщені на сайтах, що підписали документи про співпрацю з Міністерством оборони України.

Станом на 31 березня рекрутингові платформи отримали майже 146 тисяч відгуків на вакансії до Сил оборони.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук