YouTube блокуватиме програми для перегляду відео без реклами

YouTube вирішив посилити зусилля, спрямовані на боротьбу з блокуванням реклами. Компанія буде навмисно порушувати роботу сторонніх програм і розширень, які блокують рекламу під час перегляду відео на YouTube.

  • У повідомленні зазначається, що користувачі, які використовують ці програми, можуть зіткнутися з проблемами відтворення.
  • Зокрема вони можуть побачити повідомлення «Вміст недоступний у цій програмі» або відчути проблеми з буферизацією.
  • YouTube пояснює свою позицію тим, що реклама є важливим джерелом доходу для творців контенту, а блокування реклами позбавляє їх належної винагороди.
  • Компанія також пропонує платний сервіс YouTube Premium, який дозволяє користувачам переглядати відео без реклами.
  • Обмеження стосується інтерфейсу програмування застосунків (API), через який сторонні програми отримують доступ до відеороликів YouTube.

Хоча YouTube не назвав конкретних програм, що порушують правила, існує низка сторонніх застосунків і розширень, які дозволяють переглядати відео на YouTube без реклами.

Як пише The Register, останнім часом YouTube вживає активних заходів для боротьби з блокуванням реклами. Минулого року вони визнали, що використовують спеціальні програми для виявлення розширень, які блокують рекламу. Через це в браузері Firefox почали повільно завантажуватися сторінки, і користувачі навіть поскаржились на порушення конфіденційності в Ірландії.

Опитування, проведене минулого місяця Ghostery (компанією, що виробляє програмне забезпечення для захисту конфіденційності користувачів шляхом блокування реклами та трекерів), показало, що зусилля Google щодо боротьби з блокуванням реклами призвели до того, що близько половини опитаних (49%) стали частіше використовувати блокувальники реклами. Згідно з опитуванням, більшість американців зараз використовують блокування реклами, що також рекомендує ФБР під час пошуку в інтернеті.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук