Boston Dynamics представила нового повністю електричного гуманоїда Atlas

Компанія Boston Dynamics зняла з виробництва гідравлічного робота Atlas, і представила повністю електричну модель із такою ж назвою. Про це йдеться в їхньому блозі.

Гідравлічний робот останнього покоління (HD Atlas) вже міг підіймати й маневрувати широким спектром важких обʼєктів неправильної форми. Але електрична версія буде потужнішою, сильнішою та спритнішою, кажуть у компанії.

І хоча розробники акцентують на людиноподібності, зрештою, нова модель має ширший діапазон руху, що «перевищуватиме людські можливості». Що саме мається на увазі, можна дізнатися з відео. У ньому робот встає з підлоги точно не так, як це робить людина. 

У Boston Dynamics кажуть, що здатні створити робота, який буде вирішувати «нудні, брудні та небезпечні завдання в реальних умовах».

Новий Atlas — це комерційний проєкт, але компанія поки не розкриває усі характеристики та ціну. Пробна експлуатація гуманоїдів почнеться на заводі автовиробника Hyundai, який купив контрольний пакет акцій у Boston Dynamics у 2021 році, вартість угоди склала $1,1 млрд.

Окрім Atlas, у компанії є й інші моделі — Spot та Stretch. Їх, як йдеться у блозі, оснастили новими інструментами штучного інтелекту та машинного навчання, такими як навчання з підкріпленням і комп’ютерний зір, «щоб вони могли ефективно працювати та адаптуватися до складних реальних ситуацій».

А нещодавно запустили програмне забезпечення Orbit. Воно забезпечує централізовану платформу для управління всім парком роботів, картами майданчиків і даними цифрової трансформації. Поки воно доступне для Spot, але Stretch і Atlas також будуть інтегровані.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук