Польські фермери планують повністю заблокувати кордон з Україною з 20 лютого

Польські фермери з 20 лютого заблокують усі прикордонні переходи, а також транспортні вузли між Польщею та Україною. Про це ідеться в комюніке профспілки фермерів «Солідарність», яке цитує польське RMF FM.

Аграрії погрожують заблокувати не лише прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під’їзні шляхи до залізничних перевалкових станцій і морських портів.

«Станом на 20 лютого, у межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях», – сказано у комюніке.

Протестувальники вважають, що «відсутність регулювання ставить під сумнів рентабельність сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов’язаних із сільським господарством».

Напередодні вони заблокували п’ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. 

Польські фермери 9 лютого оголосили про 30-денний загальний страйк фермерів. Причина – пасивна позиція польської влади у контактах з Єврокомісією, зокрема у контексті імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук