SoftServe інтегрує генеративний ШІ в роботу — прогнозують збільшення продуктивності на 45%

ІТ-компанія SoftServe впроваджує генеративний штучний інтелект у роботу своїх команд на клієнтських проєктах, розповіли AIN.UA у компанії. Завдяки цьому очікується значне підвищення продуктивності розробників і пришвидшення розробки програмного забезпечення.

  • Внутрішнє дослідження SoftServe показало, що ШІ-інструменти можуть збільшити продуктивність розробницьких команд до 45% і скоротити час розробки проєктів на 30%
  • Наразі ШІ використовується на дев’яти пілотних проєктах для клієнтів із різних галузей, зокрема з фінансового сектора, промислового виробництва та ритейлу.
  • Команди готувалися до нового підходу роботи протягом 1-2 тижнів, проходячи спеціальні тренінги з використання ШІ-інструментів.
  • Перші результати демонстрували позитивну динаміку. Час розробки програмного забезпечення скорочений на 20%, Quality Control — на 25%, Test Automation — на 20%, створення технічної документації — на 17%
  • SoftServe використовує такі ШІ-інструменти: GitHub Copilot, CodeWhisperer і Duet AI для програмування, ChatGPT, MS Copilot 365 для роботи з текстом, а також NEO Platform, корпоративну вебплатформу на основі ШІ.

Окрім того, компанія розробляє ШІ помічників для окремих спеціалізацій. Помічник для архітекторів програмного забезпечення допомагає працювати з документацією та стратегуванням проєктів, автоматизує та вдосконалює ці процеси, підвищуючи продуктивність архітекторів до 30%.

До кінця року в компанії планують масштабувати використання генеративного ШІ і водночас продовжать досліджувати нові інструменти та формати.

Про SoftServe

SoftServe працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Понад 11 000 співробітників працюють у більш як 50 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапура.

Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (США)  Компанія працює над понад 900 активними проєктами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС та Азії.

Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та інші. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, NVIDIA та інших великих технологічних компаній.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук