Європейський центральний банк спонукатиме австрійський Raiffeisen пришвидшити вихід із росії

Raiffeisen Bank International очікує, що європейські регулятори накажуть йому скоротити фінансову співпрацю з рф. Цей банк критично важливий для мільйонів росіян, які хочуть переказати євро або долари за кордон, пише Reuters.

Згідно з останнім проєктом пропозицій ЄЦБ, австрійському банку запропонують скоротити кредити клієнтам у росії на 65% порівняно з третім кварталом минулого року і міжнародні платежі з рф до 2026 року.

Переговори між Raiffeisen та регуляторами відбуваються на тлі перевірки австрійського банку та російських зв’язків, як почалися понад рік тому. Тоді управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США почало вивчати російський бізнес банку.

Видання пише, що цей крок стане ударом для Raiffeisen. Раніше вони говорили про наміри відокремитися від росії, але так і не зробили цього.  

В Україні банк внесли до міжнародних спонсорів війни. І як пише Reuters з посиланням на свої джерела, Австрія чинила тиск на Україну з вимогою виключити звідти RBI, погрожуючи утриманням від підтримки нових санкцій ЄС проти росії. 

Raiffeisen має в рф близько 2600 корпоративних клієнтів, чотири мільйони власників рахунків і 10 000 співробітників. Тому Кремль сказав австрійцям, що вони хочуть, аби ті залишилися, адже це забезпечить міжнародні платежі.

У цей час США тиснуть, щоб банк відмовився від планів купити в російського олігарха пакет акцій вартістю €1,5 млрд. RBI купує частку будівельної групи Strabag через угоду з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою, що потрапив під санкції.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук