Мережа «стартап-школа – інкубатор – акселератор» з’явиться на базі українських університетів

На базі українських вишів з’явиться мережа «стартап-школа – інкубатор – акселератор», відповідну постанову вже ухвалив Кабмін. Про це на своєму Telegram-каналі розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Спершу МОН має провести конкурс серед вишів і наукових установ та обрати шість переможців. Вони мають відповідати чотирьом критеріям. Тобто мати: 

  • комерційно ефективні наукові, науково-технічні проєкти;
  • інноваційну інфраструктуру;
  • досвід співпраці з бізнесом;
  • потенціал розвитку екосистеми стартапів з урахуванням пріоритетів держави.

В установах-переможцях і будуть вибудовувати саму мережу. Вона працюватиме так: якщо в студентів під час навчання зʼявиться ідея для стартапу, вони одразу на базі вишу зможуть почати її реалізовувати. А науковці матимуть змогу створити стартап на основі наукового результату та залучити підтримку для його масштабування.

За словами Федорова, цей проєкт має посилити співпрацю студентів і науковців із приватними інфраструктурами, зокрема й венчурними фондами. Та збільшить частку інноваційної продукції в Україні.

Мінцифра з початку роботи підтримує стартапи та створює екосистему для їхнього розвитку. Наприклад, Український фонд стартапів профінансував понад 380 стартапів на 8,9 млн доларів. «Розвиваємо сферу, яка стане основою для повоєнного відновлення економіки», – написав міністр.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук