За рік учасники Brave1 представили 1 671 defense-tech розробку

За рік учасники кластера для розвитку Defense Tech в Україні Brave1 представили 1 671 розробку. Всього в програмі взяли участь 963 розробників, йдеться у Telegram-каналі Мінцифри.

Кластер у квітні відзначає рік своєї роботи. Тогоріч стартапи, які вже доєдналися до BRAVE1, розповіли в коментарі AIN.UA, що насамперед шукають спрощення бюрократичних процедур, захист ланцюжків постачання та простоти в залученні коштів, адже головним клієнтом, на якого вони орієнтуються, є сама держава.

«З початком повномасштабного вторгнення стало ясно, що на полі бою потрібні технологічні геймченджери. Для швидкого й ефективного розвитку defense-tech ринку Мінцифри рік тому разом з Міноборони, Генштабом, Мінстратегпромом, Мінекономіки, РНБО запустили кластер Brave1», —написав на своєму Telegram-каналі Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нині ж кластер працює за 12 напрямами, серед них — БпЛА, засоби розвідки, наземні роботизовані комплекси, системи РЕБ, навігаційні системи, розмінування, військова медицина тощо. 

За словами Федорова, нині зосереджуються на розробці наземних роботизованих комплексів, РЕБ, на штучному інтелекті в оборонних технологіях і безпілотниках.

У березні Мінцифри повідомляло, що за час роботи Brave1 виділив $3 045 000 для розробників, які створюють оборонні інновації. Кластер оборонних технологій профінансував 173 гранти.

Що відомо

Brave1 запустили у квітні 2023 року. Ціль — пришвидшити розвиток технологій, які допомагатимуть на полі бою і даватимуть змогу відповідати росіянам. До кластера може доєднатися кожен, незалежно від того, є тільки ідея або вже прототип розробки. 

Brave1 супроводжує розробників на всіх етапах — від подання заявки до кодифікації за стандартами НАТО й контрактування. На 2024 рік на гранти від Brave1 у бюджеті закладено 1,5 млрд гривень, а суму грантів буде збільшено до 10, 25, 50, 100 та 200 тисяч доларів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук