У TikTok знову з’являться пісні Білі Айліш, Дрейка, The Weeknd та інших виконавців Universal Music Group

TikTok та Universal Music Group уклали нову ліцензійну угоду, згідно з якою музика популярних виконавців знову повернеться в застосунок. Про це йдеться в пресрелізі, який виклали 1 травня.

Пишуть, що обидві компанії працюватимуть над новими можливостями монетизації, підтримкою кампаній артистів у різних жанрах і в усьому світі. TikTok інвестуватиме «значні ресурси» на створення інструментів: «Add to Music App», розширені дані та аналітика, а також інтегровані можливості продажу квитків. Це має принести авторам фінансову користь і побудувати фан-базу з користувачів застосунку.

Окрім цього, йдеться, що компанії працюватимуть над тим, «щоб розвиток штучного інтелекту в музичній індустрії захищав людську творчість та економіку, яка приносить прибуток артистам і авторам пісень». TikTok зобов’язався видаляти з платформи створену ШІ несанкціоновану музику. 

Що цьому передувало

У лютому цьогоріч Universal Music Group, яка володіє правами на музику багатьох відомих виконавців, видалила пісні з TikTok через розбіжності між компаніями щодо оплати. UMG вважав, що TikTok платить занадто мало за доступ до свого каталогу. TikTok зі свого боку вважає, що Universal Music просить забагато.

11 квітня користувачі застосунку помітили, що музика співачки Тейлор Свіфт почала з’являтися в TikTok, попри непорозуміння між компаніями. Журналісти Mashable пишуть, що у 2018 році артистка підписала контракт із підрозділом UMG Republic Records і зберегла право публікувати треки як основна авторка. Коли Тейлор випустила останній альбом Midnights, у його просуванні передусім покладалася на TikTok. 

Universal нині домінує в глобальній індустрії звукозапису. Він володіє правами на величезну кількість виконавців від Beatles і Rolling Stones до Елтона Джона і Аріани Гранде. Зокрема, і на Murder on the Dancefloor Софі Еліс-Бекстор, яка нещодавно стала хітом на TikTok.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук