Збанкрутілу WeWork оцінили в $550-650 млн — її готується придбати заснований українцями Rentberry

Заснований українцями стартап Rentberry перебуває в процесі придбання збанкрутілої компанії WeWork — її 100% бізнесу оцінили в $550-650 млн, але точну суму буде вже відомо після комплексної перевірки. Про свої наміри компанія повідомила AIN.UA.

  • Покупцем стане або Rentberry, або їхня дочірня компанія, створена для звершення транзакції. Окрім свого капіталу, для придбання залучать кошти партнерських венчурних фондів. Покупець не бере на себе жодних боргових зобов’язань і не отримує залишків готівки WeWork.

«Наша попередня оцінка припускає, що компанія (WeWork — ред.) отримає на момент закриття угоди нормалізований та належний рівень оборотного капіталу. Не буде жодних суттєвих зобов’язань, крім тих, що відображені у річній фінансовій звітності або виникли в ході звичайної господарської діяльності з дати останньої річної фінансової звітності», — йдеться в повідомленні.

  • У Rentberry кажуть, що готові «негайно» почати комплексну перевірку, яка включатиме комерційні, бухгалтерські, податкові, юридичні, страхові, операційні, кадрові, фінансові та інші питання, а також питання, пов’язані з нерухомістю. Після цього може відбутися угода.
  • Rentberry очікують, що зможуть завершити перевірку та підготовку документації протягом 60 днів.

Що відомо

Загалом про плани Rentberry придбати WeWork стало відомо в лютому цьогоріч. Це рішення підтримали ключові інвестори, зокрема фонд Berkeley Hills Capital. Йдеться про поєднання коворкінгів WeWork із концепцією гнучкого життя Rentberry.

Компанія WeWork, відома мережею коворкінгів і офісів, подала на банкрутство в листопаді 2023 року. До цього вона вважалася одним із найуспішніших «єдинорогів», досягнувши фантастичної оцінки в $47 млрд, але після менеджерських та алкогольних скандалів довкола колишнього CEO Адама Ньюмана акції компанії впали приблизно на 96 %.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук