Виробникам дронів пропонують гранти від держави: до 8 млн грн на обладнання

Виробникам безпілотників пропонують гранти від держави за програмою «Переробка» до 80% вартості проєкту, але не більше 8 мільйонів гривень (на обладнання). Таке рішення ухвалив уряд, йдеться на сайті Мінекономіки.

За словами заступниці міністра економіки Надії Бігун, процедура подання та ухвалення заявки не відрізняється від процедури для інших виробників. А ось умови будуть пільговими, на відміну від інших учасників.

«По-перше, такі виробники, незалежно від регіону їхнього розташування, зможуть отримати грант у розмірі до 80% вартості проєкту. До цього подібні пільгові умови мали лише підприємства, що працюють у прифронтових регіонах. По-друге, виробники дронів можуть включати як власний внесок у вартість проєкту поповнення обігових коштів», — сказала заступниця.

Отже, грант надають:

  • На створення нових або збільшення потужностей наявних підприємств із виробництва повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування.
  • На придбання основних засобів виробництва, які не підлягають відчуженню, доставлення та введення їх в експлуатацію.
Зображення Мінекономіки

Отримати допомогу зможе фізособа чи юрособа, що працює за КВЕД 30.30 (виробники безпілотників). Заявки на отримання подаються в «Дії». Учасники мають дотриматися вимог: використати грант за призначенням протягом року, створювати нові робочі місця залежно від суми гранту сплатити протягом трьох років з дня отримання гранту податків, зборів (обов’язкових платежів), ЄСВ до зведеного бюджету України в розмірі отриманого гранту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук