Microsoft представила комп’ютери Copilot+ з функціями штучного інтелекту

Microsoft випустила нову категорію персональних комп’ютерів з Windows, які оснащені вбудованими функціями штучного інтелекту. Компанія назвала її Copilot+ PC.

Одна з флагманських функцій, яку підтримуватимуть Copilot+ PC, називається Recall. Вона відстежує всю вашу активність на комп’ютері, зокрема вебперегляди та голосові чати, створюючи локальну історію, яку можна потім використовувати для пошуку потрібної інформації, навіть якщо вона була використана вами декілька місяців тому.

Microsoft обіцяє, що Recall буде повністю виконуватися на локальному пристрої та забезпечуватиме високий рівень конфіденційності.

Інші можливості

  • Нові функції Live Captions дозволяють у режимі реального часу перекладати субтитри англійською мовою з більш ніж 40 мов світу без потреби підключення до хмари.
  • Windows зможе автоматично покращувати якість зображень і відео, роблячи їх чіткішими та деталізованішими.
  • З Cocreator ви можете малювати та описувати словами, що саме хочете створити, і отримувати нові зображення майже в реальному часі.
  • Оновлені ефекти Windows Studio допоможуть віртуально покращувати умови освітлення та застосовувати художні стилі під час відеодзвінків.
  • Вбудований ШІ-помічник Microsoft Copilot також отримає підтримку моделі OpenAI GPT-4o, яка була представлена ​​минулого тижня.

Продуктивність

Microsoft стверджує, що Copilot+ PC на 58% швидші, ніж MacBook Air на базі M3. Вони можуть пропрацювати до 22 годин під час перегляду відео або 15 годин під час вебпошуку на одному заряді. Це на 20% більше часу роботи від батареї для відео ніж у 15-дюймового MacBook Air.

Ноутбуки Windows значно поступаються MacBook за продуктивністю та часом автономної роботи з моменту переходу Apple на власні чипи на базі M1 у 2020 році.

Які ПК будуть Copilot+ PC

До комп’ютерів будуть висунуті певні вимоги. Усі вони повинні містити NPU-процесор для забезпечення роботи ШІ-функцій, щонайменше 16 ГБ оперативної пам’яті та SSD-накопичувач на 256 ГБ. Це дозволяє ПК локально запускати процеси генеративного ШІ, а не через хмару.

Компанія співпрацює з кількома партнерами для реалізації цього задуму, включаючи виробників чипів AMD, Intel і Qualcomm. Їх вироблятиме Microsoft та усі партнери компанії: Dell, Lenovo, Samsung, HP, Acer та Asus.

Вартість нових комп’ютерів стартуватиме від $1000, а їхнє постачання розпочнеться вже 18 червня.

Однак скористатися багатьма представленими функціями на основі штучного інтелекту поки не вийде, адже вони з’являться ближче до кінця року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук