DeepL залучив $300 млн — його оцінка зросла до $2 млрд

Стартап з перекладу зі штучним інтелектом DeepL залучив $300 млн. Раунд, очолюваний європейською компанією венчурного капіталу Index Ventures, підкреслює шалений інтерес інвесторів до стартапів у сфері ШІ, пише TechCrunch.

  • Тепер оцінка конкурента Google Translate та Grammarly зросла вдвічі, відколи в січні DeepL залучив трохи більше $100 млн і мав оцінку в $1 млрд. Нині його оцінюють у $2 млрд.
  • DeepL поки не прибутковий. Залучене фінансування вони використають для збільшення продажів і маркетингу, а також для наступних досліджень і розробок. Компанія заявляє, що їхніми інструментами користуються понад 100 000 підприємств. Але це маленький відсоток їхнього адресного ринку, тому вони хочуть збільшити цей показник.
  • На початку місяця гендиректор і засновник DeepL Ярослав Кутиловський сказав, що до цього компанія зростала органічно, тож тепер вони прагнуть збільшити продажі та маркетингові зусилля. Також вони хочуть розвивати міцніші стосунки зі своїми клієнтами.
  • За словами Кутиловського, DeepL поступово трансформується в корпоративний напрямок, «що є досить складним і цікавим для дослідницької компанії». Нині стартап підтримує близько 32 різних мов на своїй платформі, серед яких є й українська.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук