Середній чек в Україні зріс до 643 грн у порівнянні з 595 грн у 2023 році. Про це розповів Михайло Селецький, Head of Sales в expirenza by mono на конференції Salt.
Найвищий середній чек за підрахунками expirenza на доставці їжі — 815 грн. У dine-in закладах українці витрачають до 643 грн. Найменше — 135 грн — у фастфудах і кавʼярнях.
Частіше українці їдять вдома, але це змінюється. Так у липні 2024 року 28% населення харчувалися у закладах у порівнянні з 16,2% у 2021 році.
Фото: AIN
Найбільший приріст кількості закладів, а також гостей та їхніх витрат там спостерігався в Яремче Івано-Франківської області — +161%, +217% і +369% відповідно.
У лідерах також:
- Мукачево (220% приросту витрат, 106% приросту гостей, 50% приросту кількості закладів),
- Камʼянець-Подільський (199%, 91%, 48%),
- Ужгород (180%, 100%, 37%);
- Івано-Франківськ (157%, 70%, 72%).
Водночас у лідерах за зниженням цих показників Херсон, Чернігів, Черкаси, Запоріжжя і Харків.
Читайте також: Glovo хоче перетворити свій застосунок на соціальну мережу з підбірками улюблених страв і відео від ресторанів