Як встановити Spotify і оплатити Premium в Україні

Читати на RU

Spotify – один із перших стримінгових сервісів, за роки він зібрав понад 100 млн активних користувачів. Spotify люблять за плейлисти і добірки, створені конкретно під вас. Ці ж функції є і в інших сервісах, але Spotify поки перший за якістю та унікальністю цих добірок. Після тижня використання ви зрозумієте: або не зможете користуватися нічим іншим, або Spotify не для вас. Однак, наразі встановити Spotify в Україні – не можна.

Блокування «ВКонтакте», «Однокласників» і «Мого Світу» для багатьох українців означає втрату основного сервісу для прослуховування музики. Альтернатив достатньо, ми їх уже перераховували. Якщо з Google Play Music і Apple Music все зрозуміло – вони без проблем працюють в Україні, то Spotify у нашій країні недоступний. Але обійти це можна.

А ще для Spotify існує багато різних доповнень і плагінів – один із них навіть дозволяє постити треки на стінку Facebook. Так, прямо як раніше у «ВКонтакте».

Музичний сервіс Spotify з 15 2020 року липня доступний в Україні. Про це йдеться в повідомленні пресслужби компанії. Сервіс доступний безкоштовно або за передплатою на Premium, яка дає слухати музику без реклами.

Українські користувачі можуть встановити Spotify і перейти на Premium, який відкриває доступ до повного пакету послуг сервісу за $4,99 на місяць. До тарифу Premium для сім’ї, який коштуватиме $7,99 на місяць, може підключитися до 6 членів сім’ї.


Встановлення безкоштовного клієнта

Головне обмеження десктопної безкоштовної версії: реклама. Повністю зануритися в музику не вийде: час від часу між треками атмосферу порушуватимуть заклики купити Premium.

Щоб встановити Spotify і зареєструватися, потрібно зайти під IP країни, в якій сервіс доступний. Найпростіше вибрати США (якщо потім вирішите оплатити Premium, з американським акаунтом буде найзручніше). Для цього скачайте TunnelBear і виберіть United States.

Після цього заходите на сайт Spotify і реєструєтеся (простіше і швидше за все через Facebook).

установить Spotify-1

Тепер можете завантажити десктоп-додаток. Програму мінімум виконано. Ви можете користуватися Spotify, але сервіс дозволяє користуватися ним за кордоном тільки 2 тижні, тож кожні 14 днів вам потрібно буде знову вмикати TunnelBear, щоб підтвердити, що ви повернулися в США.

установить Spotify-2

З мобільними додатками трохи складніше. Ні в українському Google Play, ні в App Store додаток ви не знайдете. Якщо у вас Android, то можна завантажити apk-файл. Наприклад, з APKMirror. Оновлення приходити не будуть. Якщо хочете останню версію, потрібно буде завантажити новий apk.

Для встановлення програми на iPhone вам знадобиться американський Apple ID. Щоб встановити оновлення, потрібно буде заново заходити в американський акаунт.

Для мобільних додатків діє те саме обмеження у 2 тижні. До цього додаються:

  • обмеження щодо перемикання треків;
  • неможливість зберігати треки для прослуховування офлайн;
  • якість стримінгу обмежена до 192 кбіт/с.

Але користувачів Premium-акаунта обмеження зі списку не торкнуться.

Як оплатити Premium

Головне правило – акаунт вашої платіжної системи має бути зареєстрований у тій самій країні, де і ваш акаунт Spotify. У нашому випадку – США.

Найпростіше оплачувати через PayPal (в Україні не можна приймати гроші, оплачувати можна). Є 2 варіанти: у вас уже є український акаунт PayPal, або немає ніякого.

У першому випадку легше зареєструвати фейковий американський акаунт PayPal і переказувати на нього гроші з вашого основного.

У другому випадку реєструйте американський акаунт, до нього можна прив’язати картку українського банку. На реєстрації PayPal зупинятися не будемо, в інтернеті є багато інструкцій.

Кілька порад:

  • Усі дії краще робити з увімкненим VPN, під американським IP.
  • Ім’я та прізвище краще вказати своє, щоб воно збігалося з даними картки.
  • У поле соцстрахування (SSN) вводьте будь-які 4 цифри.
  • Американську адресу легко отримати, зареєструвавшись у службі доставки товарів зі США. Наприклад, easyXpress дає вам адресу в штаті Делавер.
установить Spotify-3

Після цього повертаєтеся у свій акаунт Spotify і вказуєте платіжний метод. Усе, тепер ви можете насолоджуватися повноцінним сервісом, без обмежень і проблем із VPN.

Порада: запропонуйте друзям і оплачуйте сімейний акаунт (акаунти друзів у Spotify мають бути тієї ж країни, що й ваш). Особистий Premium коштує 7 євро на місяць, сімейний – 11 євро, але, крім себе, ви можете додати 5 осіб. Це не загальний профіль, у кожного з вас буде свій особистий акаунт.

*Редакція AIN.UA знає, що Spotify офіційно не працює в Україні. Але використовуючи безкоштовну версію, ви слухаєте рекламу, а за пакет Premium – платите. Це не піратство.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук