План виходу з карантину, етап другий: після 22 травня відкриють фітнес-центри та великі магазини

Читати на RU

Мер Києва Віталій Кличко оприлюднив план виходу столиці з карантину. Це другий етап раніше озвученого плану. З 11 травня у столиці відкрили парки, салони та перукарні, дозволили роботу ресторанів і кафе на винос, закладам обслуговування населення та торгівлю непродовольчими товарами. Так, із 22 травня 2020 року роботу відновлять:

  • великі магазини (площею до 1000 м.кв.),
  • фітнес-центри та спортзали (крім басейнів),
  • промислові ринки.
план выхода из карантина-1

Також місто планує відновити роботу наземного громадського транспорту у звичному режимі. Наразі поступово збільшують кількість одиниць рухомого складу та кількість маршрутів наземного громадського транспорту.

З 25 травня 2020 року в Києві готуються відновити і роботу метро. Однак для цього необхідне відповідне рішення уряду. Під час чергового брифінгу 13 травня, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабінету Міністрів із проханням відкрити метро в призначені дати. Однак, Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що з таким рішенням поспішати не варто.

Раніше Міністерство інфраструктури України розробило План виходу з карантину пасажирського сполучення. У разі зменшення динаміки поширення COVID-19 та стабілізації ситуації, перевезення відновлюватимуть у три етапи:

  • Перший етап з 22 травня: автостанції, міські та приміські перевезення в межах одного району. Надалі (попередньо, з 29 травня) – внутрішньообласні маршрути, 50% приміських поїздів і деякі поїзди далекого сполучення категорії «Інтерсіті+», внутрішні авіасполучення.
  • Другий етап із 9 червня: маршрутки (зокрема міжобласні та міжнародні напрямки). 100% відновлення роботи залізниці, крім сезонних поїздів із 12 червня.
  • Третій етап: поїзди міжнародного сполучення та сезонних пасажирських поїздів усередині країни, відновлення авіаперельотів до країн, які відкрили аеропорти. Третій етап планують після завершення карантину

У квітні 2021 року в Україні все ще діють карантинні обмеження. Зокрема, 5 квітня в Києві знову запровадили жорсткий локдаун, а громадським транспортом можна було скористатися лише за наявності спеціальної перепустки. У столиці закрили кінотеатри та ТРЦ, школи та дитячі садочки, а ресторани працювали лише на виніс. Докладніше про це – у матеріалі. З 1 травня 2020 року локдаун у столиці зняли.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук