Amazon повідомив про стягнення 20% ПДВ з користувачів

2390
Читати на RU

Компанія Amazon розіслала українським некомерційним користувачам повідомлення про стягування податку на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20% з початку 2022 року. Раніше про це також заявляли Meta, Google, eBay та Adobe.

Скрін листа від Amazon виклав користувач Костянтин Лособик у коментарях під постом у Facebook. У повідомленні команда Amazon попередила, що некомерційним користувачам потрібно вказати податковий реєстраційний номер у своєму обліковому записі Seller Central. 

Скрін листа від Amazon. Фото: Костянтин Лособик

Для цього у налаштуваннях у розділі «Інформація про податки» потрібно обрати у списку країн «Україна» та вказати свій податковий номер. А з 1 січня 2022 року компанія почне стягувати ПДВ у розмірі 20% за свої послуги. 

Нововведення пов’язані із тим, що у січні 2022 року набуває чинності так званий «закон про податок на Google». Раніше популярний ecommerce-сервіс eBay розіслав українським користувачам лист-попередження про те, що має додати 20% ПДВ до своїх послуг.  Таке повідомлення також розсилали Meta, Google, eBay та Adobe.

У червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. За новими правилами, які вводить цей закон, такі електронні послуги оподатковуються ПДВ (20%).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук