Американець майнить крипти на $800 за допомогою Tesla

2599
Читати на RU

Сірадж Раваль із Сан-Франциско видобуває ефіріум, підключаючи графічні процесори до акумулятора власної Tesla. Редакція AIN.UA переклала матеріал CNBC про те, як це працює.

Як все влаштовано

Сірадж винайшов кілька способів майнінгу. Він запускав безкоштовне програмне забезпечення для майнінгу біткоїнів на своєму Apple Mac mini M1 і живив комп’ютер, під’єднавши інвертор до 12-вольтової розетки на центральній консолі автомобіля.

Американець також підключав п’ять графічних процесорів до батареї Tesla та запустив алгоритм хешування для майнінгу ефіріуму. Коли ціна цієї криптовалюти досягла піку у 2021 році, Сірадж заробляв по $800 на місяць.

Це не вперше

У 2018 році інший власник Tesla із США Кріс Алесі під’єднав до акумулятора електромобіля установку Bitmain Antminer S9. Це тип майнінгової установки, що спеціально використовується для видобутку біткоїна. Він робив це за допомогою інвертора, який регулював напругу електробатареї Tesla до рівня, сумісного з Antminer. Також Кріс запускав скрипт, що дозволяє майнити Monero на бортовому комп’ютері Tesla.

Чи це вигідно

Прибутковість майнінгу за допомогою Tesla залежить від року випуску автомобіля. Якось Кріс Алесі за 60 годин намайнив $10 в криптовалюті, однак він все одно вважає це невигідним способом. 

«Навіщо зношувати машину вартістю від $40 000 до $100 000. І попри те, що курс криптовалют зростає, їх видобуток ускладнюється. За годину я зможу видобути біткоїнів на $1 або $2», — коментує він. 

Сірдж переконаний, що спосіб ефективний. Він переводить весь ефіріум на платформу Midas.Investments, яка пропонує річний дохід у розмірі 23% від інвестицій. Також американець не переводить кошти у готівку, щоб його криптовалютні заощадження продовжували зростати. А щоб заощадити, Раваль купує графічні процесори на eBay.

У 2021 році він заробляв від $400 до $800 на місяць. Але хакер Томас Сомерс стверджує, що це неможливо. Алесі також налаштований скептично: «Я міг би заробити більше в McDonalds за цей же час». 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук