Google тимчасово відключив функцію живого трафіку в Україні

Читати на RU

У неділю, 27 лютого, компанія Google підтвердила інформацію стосовно тимчасового відключення в Україні деяких інструментів Google Maps. Мова йде безпосередньо про ріалтайм-інформування щодо завантаження на українських дорогах, а також у кафе, ресторанах та інших закладах. Про це повідомляє Reuters.

Компанія відключила дві функції: накладання в реальному часі дорожнього руху на Картах Google та Live Busyness, яка показує, наскільки популярне місце може бути в певний момент часу.

У компанії пояснили, що рішення прийняте після консультацій з представниками місцевої влади задля забезпечення безпеки цивільного населення в Україні. Так, Google Maps більше не показуватиме скупчення машин на дорогах або людей в ресторанах та магазинах.

Росія атакує Україну з неба, завдаючи ударів по цивільних об’єктах – житлових будинках, лікарнях, дитсадках та приватних автомобілях. Населення великих міст і околиць змушене ховатись у бомбосховищах, але кількість жертв серед мирного населення зростає кожен день. З моменту оголошення війни у четвер, 24 лютого, з України вже виїхало до сусідніх країн більше 400 000 цивільного населення, переважно це жінки та діти.

Через це Google та низка інших IT-гігантів оголосили про додаткові заходи, які вони будуть вживати з метою забезпечення безпеки своїх користувачів у регіонах в зоні бойових дій. Так, Meta оновила умови користування своїми сервісами – Facebook, Instagram, WhatsApp – щоб зупинити поширення дезінформації про війну Росії проти України. Компанія також додала низку інструментів, які допоможуть українцям подбати про свою онлайн-безпеку.

Між тим все більше українських компаній, приватних підприємців та простих українців вживають не менш дієвих заходів задля підтримки ЗСУ. Допомогти українській армії у протистоянні з агресором можна за посиланням нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук