InSoft Partners купив долі двох аутсорс-компаній

Читати на RU

InSoft Partners, яка нещодавно відзначилась великою кількістю угод, знову має новини. Як розповів редакції AIN.UA засновник компанії Віталій Горовий, InSoft Partners вже інвестувала у дві аутсорс-компанії, ще одну інвестицію не розголошує. Редакція AIN.UA розповідає деталі.


Inoxoft. Основний офіс компанії — у Львові, у компанії працює 200 людей. Переговори розпочали ще восени 2021 року. «Угоду підписували під звуки сирен», — розповідає Горовий. План — вирости на 50% за рік.

Linkup Studio. У компанії два офіси — у Львові та Тернополі, команда з 70 людей. Переговори почали вже у 2022 році і вдарили по рукам 1 березня. Ціль на найближчий час — підготувати бізнес до масштабування, стабілізувати процес хайрінгу та налаштувати лідогенерацію з різних каналів.

Деталі ще однієї угоди InSoft Partners не розголошує. Відомо лише, що офіси компанії знаходяться на сході та центральних областях України. Ціль — релокейт бізнесу у більш безпечні для співробітників локації та нарощення продажів.

  • У всіх трьох компаніях InSoft Partenrs викупила міноритарну долю. Раніше компанія намагалась придбати саме контрольний пакет акцій, але попередні приклади купівлі саме міноритарної долі показали себе добре і компанія продовжила цей вектор розвитку.
  • Сума жодної з угод не повідомляється, як і будь-яка інша фінансова інформація. За розрахунками AIN.UA, InSoft Partners на всі три угоди могла витрати близько $2 млн.
  • За словами Горового, незважаючи на війну, угоди проходили по довоєнним мультиплікаторам, ніяких дисконтів та занижень оцінки бізнесів під угоди не було.

Відновлення економіки – дуже важливий крок для нашого майбутнього. Я щиро вірю в український інтелектуальний капітал та волю. Саме тому було прийняте рішення, що в жодному разі не можна припиняти зараз інвестиції. Крім того, для нас було принципово важливо не скористатися ситуацією задля зниження мультиплікаторів. Кожну з компаній ми купили за коефіцієнтами, що були ще до війни. І тепер як надійні партнери будемо разом розвивати наш спільний бізнес.»

Віталій Горовий, InSoft Partners.

Спеціалізація InSoft Partners — купівля долі в сервісних IT-компаніях, після чого йде процес масштабування і зростання активу. Попередній великий екзит інвесткомпанії — Core Value: у 2016 році куплений контрольний пакет акцій, після чого у 2019 році проданий структурам, близьким до Oaktree Capital Management.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук