Tesla буде дробити свої акції 1 до 3. Ціна впаде приблизно до $300

Читати на RU

Акціонери Tesla схвалили поділ акцій у співвідношенні три до одного, оскільки виробник електромобілів прагне залучити ще більше роздрібних інвесторів. Як повідомляє Bloomberg, поділ призведе до зниження вартості акцій Tesla з $925,9 до приблизно $300.

Вартість акцій Tesla. Джерело: CNBC
  • На премаркеті акції Tesla трохи зростають, приблизно на 0,3%, і станом на 4 серпня досягли $928,55 за акцію. Загалом з кінця червня акції Tesla зросли на 37%.
  • Акціонери Tesla схвалили поділ акцій у співвідношенні три до одного, що призведе до зниження вартості акцій Tesla з $925,9 до приблизно $300. Попри те, що поділ акцій не впливає на бізнес-модель компанії, він створює відчуття доступності, знижуючи ціну акцій, особливо для інвесторів-початківців.
  • «Час поділу акцій Tesla виглядає бездоганним», — сказав аналітик Roth Capital Partners Крейг Ірвін, зазначивши, що голосування акціонерів відбувається в той час, коли «ринок, здається, рухається в правильному напрямку».
  • Для компанії це буде друге дроблення акцій за два роки, оскільки у серпні 2020 року рада директорів вже схвалювала подібний спліт акцій, але з дробленням 1 до 5. Тоді це  призвело до різкого зростання ціни акцій на 60% з дня оголошення до дати виконання спліта.
  • При цьому більшість ризиків, які обтяжували компанію на початку цього року, все ще зберігаються: перебої в ланцюзі поставок ще не усунені, напруга між США та Китаєм лише зростає, а Ілон Маск бере участь у потенційно тривалому та дорогому судовому процесі з Twitter.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук