«Київстар» купує контрольну частку медичного сервісу Helsi

1
Читати на RU

«Київстар» придбав контрольний пакет акцій Helsi, найбільшої в країні медичної інформаційної системи та провідного постачальника цифрових послуг у сфері охорони здоров’я. Про це повідомляє сайт Veon, яка є материнською компанією «Київстар».

  • Як повідомляє Forbes, «Київстару» тепер належить 69,99% Helsi.
  • Сума угоди сторонами не повідомляється. Поточна вартість Helsi, з огляду на публічні фінансові показники компанії та мультиплікатори для медичної індустрії, може складати $10 млн. У довоєнний час, з урахуванням покриття, ніші та клієнтської бази, сервіс міг коштувати $30–40 млн, пише Forbes.
  • В Helsi пообіцяли, що продовжать розвиток і планують збільшити команду вдвічі.

«Київстар» має на меті розширювати бізнес та інвестувати в наступні три роки значну суму в межах даного партнерства, сприяючи створенню нових робочих місць та полегшуючи доступ до соціально важливих сервісів всім українцям», – каже президент «Київстар» Олександр Комаров.

Чому це важливо

Helsi – це найбільша медична інформаційна система і провідний цифровий провайдер у сфері охорони здоров’я України. Компанія працює на ринку 6 років, має більше 23 млн пацієнтів. Користувачами мобільного додатку Helsi є вже понад 4 млн людей, системою користуються понад 49 000 лікарів по всій Україні.

Ринок електронних медичних послуг в Україні набирає обертів, і в найближчі роки очікується багато новин та змін. Як пише офіційний сайт «Київстар», в найближчі цілі співпраці входить популяризація та збагачення функціональності електронних медичних сервісів, а саме: виписка плану лікування, ведення медичної карти пацієнта, інтеграція з аптечними мережами та лабораторіями.

Для «Київстар» це можливість закріпитись на ринку eHealth, а також розвивати нові послуги і заробляти на цьому. Мобільні оператори давно працюють над тим, щоб заробляти не лише на “голосі” та передачі даних, а й на інших послугах. Інвестиція в Helsi якраз про це. Раніше, наприклад, ходили чутки, що Veon хоче викупити весь бізнес Megogo якраз по тій же причині. Медичні послуги — один з перспективних напрямків для розвитку, не так давно анонс про запуск послуг у цій сфері також повідомили і в Glovo.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Не можна такого робити! Київстар компанія якою володіють росіяни, хоча і замаскувались під європейців через доп. юр. особи. Тепер данні про українців будуть доступні Києвстар, в тому числі по військових які лікуються, обстежуються в медзакладах, або стануть військовими тощо. Контроль над данними медичної сфери у російської компанії/компанії з російським власником – це нонсенс. Це як мінімум, небезпечно. Іншого разу Россія підготується як слід і знову піде на захоплення України.

    Держава повинна заборонити це, та взяти під контроль данні українців. Логічно було б викупити Helsi в 100% державну власність та розробляти систему самостійно. Або заборонити роботу Helsi в Україні впровадивши альтернативну українську систему.

Пошук