Воєнний стан і мобілізацію продовжать до 19 лютого 2023 року

Читати на RU

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкти № 8189 та № 8190, які передбачають продовження дії воєнного стану та мобілізації в Україні. Як повідомляє «Українська Правда», наразі воєнний стан діє до 21 листопада, а подовжать його, скоріш за все, до 19 лютого 2023 року.

  • Нардеп Ярослав Железняк повідомив, що Рада продовжить воєнний стан та загальну мобілізацію вже на найближчому пленарному засіданні (18 листопада, згідно з розкладом Верховної Ради).
  • За його словами, найімовірніше йдеться про продовження на 90 днів, як це було попереднього разу. Тобто нові терміни дії воєнного стану та мобілізації в Україні будуть до 19 лютого 2023 року.
  • Воєнний стан – це особливий правовий режим, який діє в Україні з 24 лютого 2022 року. Він передбачає надання відповідним органам державної влади та військовому командуванню повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки.
  • Саме режим воєнного стану дозволяє владі запроваджувати комендантську годину, проводити евакуацію населення, перевіряти документи, оглядати речі, багаж, вантаж, службові приміщення і житла громадян.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук