Cупутник EOS SAT-1 передав перші знімки з орбіти

Читати на RU

Компанія EOS Data Analytics Макса Полякова отримала перші знімки з супутника EOS SAT-1, що був запущений на початку року. Про це AIN.UA повідомили в компанії. Знімки з роздільною здатністю 1,5 метра демонструють іспанську провінцію Сеговія та місто Кейптаун.

  • Малий оптичний супутник EOS SAT-1, орієнтований на потреби сільського господарства, здатен щодня здійснювати моніторинг територій площею до мільйона квадратних кілометрів за допомогою 11 агро-орієнтованих спектральних каналів. Це перший супутник з угруповання EOS SAT, запущений на орбіту.
  • Одразу після запуску команда EOSDA встановила стабільний зв’язок із супутником та почала передавати телеметрію на наземну станцію.
  • Наступним завданням було переконатися, що бортовий комп’ютер належним чином обробляє дані як на рівні прошивки, так і на рівні програмного забезпечення. Нарешті, коли всі завдання з калібрування та валідації були успішно виконані, а корисне навантаження було введено в експлуатацію, EOSDA отримала перші оброблені знімки з EOS SAT-1.
  • Перші знімки з супутника, отримані в результаті панхроматичного злиття, демонструють іспанську провінцію Сеговія (смуга зйомки 46 км) та місто Кейптаун (смуга зйомки 44 км) та мають роздільну здатність 1,5 метра. Зображення були оброблені в рамках рішення gs4EO від DEIMOS для наземного сегмента. 
  • Знімки отримані за допомогою двох високоточних камер DragonEye, встановлених на супутник та розроблених компанією Dragonfly Aerospace, що також входить в екосистему Noosphere Макса Полякова. 
  • Перед отриманням перших зображень команда EOSDA переконалася, що структура супутникової платформи, оптичні модулі, модулі зв’язку та енергосистеми, а також такі підсистеми, як система теплового навантаження, обробки бортових даних (OBDH) та системи орбітального контролю (AOCS), працюють належним чином і пройшли необхідні випробування. На етапі введення в експлуатацію планується провести ще більше тестів і перевірок, перш ніж дані супутника почнуть використовуватись в рішеннях EOSDA.

Про супутник

  • Супутник EOSSAT-1 став першим з угрупування, орієнтованого на світові агро потреби, і є власною розробкою компаній, що входять до Noosphere Макса Полякова. Це перший супутник у складі власного угруповання EOS SAT, який 3 січня 2023 року був виведений на низьку навколоземну орбіту ракетою Falcon 9 компанії SpaceX.
  • Угруповання EOS SAT складається з 7 малих оптичних супутників, які сприятимуть впровадженню сталого сільського господарства й моніторингу лісових угідь, надаючи високоякісні дані для аналізу. Планується, що EOS SAT досягне повної функціональності до 2025 року і охоплюватиме 100% територій країн з найбільшими площами сільськогосподарських угідь і лісів, що становить 98,5% таких земель у всьому світі.
  • Завдяки таким технічним характеристикам EOS SAT як велика кількість спектральних каналів та висока роздільна здатність зображень, це сузір’я має більш широкі можливості для вирішення нагальних світових проблем у агро сфері, передусім, забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Про EOS Data Analytics

Супутник EOS SAT-1 — власна розробка компаній, що входять до Noosphere Макса Полякова. Операційний процес повного циклу встановлено через вертикальну інтеграцію компаній в екосистемі Noosphere — EOS Data Analytics, Dragonfly Aerospace, SETS, Flight Control Propulsion. 

«Ми пишаємося роботою EOS SAT-1 та якістю зроблених ним знімків. Запуск першого у світі супутника, орієнтованого на потреби сільського господарства, став кульмінацією всіх попередніх досягнень Dragonfly Aerospace. Наша команда взяла безпосередню участь у розробці та виробництві кожної підсистеми супутника, і ми пишаємося тим, що створили один з найефективніших супутників з усіх, які були запущені до цього часу», – додає Брайан Дін, CEO компанії Dragonfly Aerospace. 

EOS Data Analytics (EOSDA) — глобальний постачальник аналітики супутникових зображень на основі штучного інтелекту, заснований Максом Поляковим. Компанія здійснює діяльність в усьому світі та співпрацює з державними, комерційними та науковими організаціями.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук