РНБО включив до списку санкцій EXANTE, це партнер mono invest. Які опції у інвесторів

Як повідомив у своєму Telegram-каналі співзасновник monobank Олег Гороховський, ввечері 5 липня РНБО включив до списку санкцій компанію EXANTE, яка є брокером у застосунку для інвестицій mono invest. Сам застосунок з початком повномасштабного вторгнення не дозволяв вносити туди кошти та купувати акції, але цінні папери там залишались.

У звʼязку з рішеннями РНБО Гороховський заявив, що усі клієнти, які мають позиції у цінних паперах у mono invest отримають протягом години 5 липня повідомлення, в якому mono invest запропонує дві опції:

  • Позиції в цінних паперах, тих клієнтів, які натиснуть у повідомленні «Згоден» або не натиснуть нічого до 22:30, будуть закриті та їх кошти повернуто на карти.
  • Позиції тих клієнтів, які в повідомленні натиснуть «Не згоден», закриті не будуть. Доступ до їхніх акцій та коштів на них витрачених буде можливий лише після зняття санкцій РНБО.

У коментарях до посту Гороховського власники цінних паперів не сильно задоволені рішенням, оскільки частина акцій просіла у ціні і тепер закривати позиції будуть у збиток. При цьому рішення «просто змінити брокера-партнера» очевидно далеке від можливості бути виконаним: ще на момент запуску mono invest співзасновники сервісу не приховували, що знайти партнера, готового працювати з Україною з нормальними тарифами, надзвичайно важко. EXANTE тоді стала тим партнером, котрий погодився на співпрацю.

mono invest фактично проіснував на ринку менше двох місяців. У лютому 2022 року почалось повномасштабне вторгнення, купувати акції через українські сервіси заборонили.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук