У Threads — такі само жорсткі правила, як і в інших сервісах Meta: українці отримують бани один за одним

6 липня 2023 року запустилась соціальна мережа-конкурент Twitter від Meta під назвою Threads. Українські користувачі уже зіткнулися з тим, що постити контент про війну та російську агресію у цій мережі треба обережно. Розповідаємо, які тут діють обмеження по контенту, та як пости та акаунти уже банять за дописи про війну.

Що не можна постити

Загальні правила, які регулюють роботу Threads, розміщені у Instagram Help Center, що не дивно, враховуючи інтеграцію нової мережі з Instagram. Так само не дивно, що типи забороненого у Threads контенту визначаються правилами, які вже давно працюють для Instagram: Instagram Community Guidelines. Весь контент, який користувач завантажує до цієї мережі, має їм відповідати, зокрема, але не обмежуючись такими заборонами:

  • можна постити тільки відео або текст, які або належать користувачеві, або на які в нього є права;
  • не можна постити зображення оголеного тіла (зокрема, зображення сексу, геніталій та дупи);
  • можуть бути застосовані обмеження і на частково або повністю оголені фото дітей, які постять їхні ж батьки;
  • не можна спамити, влаштовувати гівевеї за лайки, коментарі або підписки;
  • не можна постити підтримку тероризму, організованої злочинності або групам, які когось ненавидять;
  • не можна постити загрози та «мову ненависті»: «Ніколи не ОК заохочувати насильство або атакувати когось, базуючись на їхній расі, етносі, національному походженні, статі, гендері, гендерній ідентичності, сексуальній орієнтації, релігії, інвалідності або хворобах» йдеться у правилах.

Кому вже «прилетіло»

Українські користувачі часто використовують соцмережі для того, щоб проводити інформаційні кампанії, розвінчувати російську пропаганду, повідомляти іноземну аудиторію про воєнні злочини росіян в Україні. Тож тут (як і в інших мережах) доведеться бути обережніше у формулюваннях, адже алгоритми Threads (як і Instagram) не дадуть можливості українським користувачам обзивати росіян і бажати їм негараздів через таку дрібницю, як ракети або кулі, які росіяни посилають їм на голови.

Цікаво, що в якийсь момент Facebook майже дозволив українцям те, що за його стандартами вважається «мовою ненависті», але цей експеримент очевидно не вдався. Більше того, Facebook і Instagram-алгоритми блокували не лише «мову ненависті» стосовно росіян, а навіть фото їхніх військових злочинів або хештеги, які про ці злочини розповідають.

У Threads ці обмеження — не легші. Співзасновник monobank Олег Гороховський запостив тестовий пост із подібними меседжами і він протривав недовго:

Блогеру Сергію Стерненку видалили тред через це:

Хтось уже з цієї причини встиг схопити бан:

Хтось попереджає інших про те, що Threads не пропустить такий контент:

Тож, за досвідом Twitter або Facebook, якщо хочете використовувати Threads для інформаційних кампаній про війну або ж просто поділитися враженнями від того, що чинять росіяни, варто використовувати евфемізми, емодзі, написання слів латинкою або скорочені назви.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук