Microsoft виграла суд і отримала можливість завершити угоду з Activision Blizzard

Читати на RU

В січні 2022 року корпорація Microsoft оголосила про купівлю одного із найвідоміших світових розробників та видавців ігор — Activision Blizzard за $68,7 млрд. Але проти угоди виступили регулятори США та Сполученого Королівства.

Як повідомляє The Wall Street Journal, Microsoft вдалося виграти суд проти Федеральної торгової комісії (FTC) США і хоч претензії Британського відомства залишаються незакритими, компанія може завершити угоду.

Як суд дозволив продовжувати угоду?

  • Федеральна торгова комісія (FTC) США, яка забезпечує дотримання антимонопольного законодавства, звернулась до суду з вимогою заблокувати угоду через її неконкурентність. Стурбованість регулятора стосувалась того, що популярні ігри Activision, включаючи World of Warcraft і Diablo, не будуть і надалі пропонуватися на ряді консолей, ПК і мобільних пристроїв.
  • Проте Окружний суддя США Жаклін Скотт Корлі заявила, що Федеральна торгова комісія не показала, що право власності Microsoft на ігри Activision зашкодить конкуренції на ринках консолей або хмарних ігор. «Навпаки, офіційні дані вказують на більший доступ споживачів до Call of Duty та іншого вмісту Activision», — написала вона. 
  • Звісно, FTC ще може оскаржити це рішення, хоча це незвична практика для агентства. При цьому Представник FTC сказав, що агентство розчароване цим рішенням і оголосить про свої наступні кроки найближчими днями. 
  • Віце-президент Microsoft Бред Сміт заявив, що компанія вдячна суду за «швидке та ретельне рішення» і що Microsoft працюватиме над вирішенням регуляторних проблем. Виконавчий директор Activision Боббі Котік додав, що злиття сприятиме конкуренції та принесе користь споживачам і працівникам.

Регулятор Сполученого Королівства пом’якшить вимоги

  • Після рішення в США, регулятор Сполученого Королівства (CMA), схоже, пом’якшила свою позицію, заявивши, що хоче призупинити процес апеляції, щоб розглянути пропозиції від Microsoft щодо реструктуризації угоди таким чином, щоб уникнути проблем.
  • Віце-президент Microsoft Бред Сміт сказав, що компанія розглядає, як угоду можна змінити у відповідь на занепокоєння CMA.
  • Тим часом встановлений у початковій угоді Microsoft з Activision крайній термін — 18 липня — швидко наближається. Якщо компанії вирішать продовжити його, Activision може спробувати переглянути фінансові умови.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук